BIMAL prvi u proizvodnji prehrambenih proizvoda

GS
BIMAL prvi u proizvodnji prehrambenih proizvoda

SARAJEVO– Na 34. svečanosti dodjele nagrada u okviru projekta „100 najvećih u BiH“ fabrika jestivog ulja BIMAL nalazi se na prvom mjestu rang liste djelatnosti „proizvodnja prehrambenih proizvoda“.

Na osnovu pokazatelja iz finansijskog izvještaja za prošlu godinu, brčanska kompanija je još jednom lider u ovoj kategoriji.

-BIMAL zadržava status lidera kroz kvalitet svojih proizvoda, investicije i kontinurani razvoj u čemu učestvuju svi naši zaposleni. Poslovanje u prehrambenoj industriji se predugo odvija pod snažnim pritiskom koronavirusa, stoga je prvo mjesto u proizvodnji prehrambenih proizvoda jedan od pokazatelja da pripadnost BIMAL-a STUDEN Grupi omogućava stabilno poslovno okruženje - rekla je direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe Nataša Pucar.

Projekat „100 najvećih u BiH“ tradicionalno organizuju „Poslovne novine“ u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH i bonitetnom agencijom LRC Sarajevo.

Na osnovu pokazatelja iz bilansa stanja i uspjeha, ekonomija BiH je predstavljena u rang listama raspoređenim prema djelatnostima.

-Događaj „100 najvećih u BiH“ ima bitan uticaj na percepciju domaće privrede. Ovo je mjesto za prezentovanje uspješnih priča, rastućih biznisa i kompanija koje doprinose razvoju naše zemlje -istakla je Pucar.

Brčanski BIMAL je jedina fabrika jestivog ulja u BiH, a proizvodi pod istoimenim brendom su jedini domaći proizvodi u kategoriji osnovnih prehrambenih namirnica. Kompanija posluje u okviru BIMAL Grupe koja osim proizvodnje u BiH, posjeduje i fabriku za proizvodnju jestivog ulja u Srbiji, u Somboru. Ulaganja u razvoj poslovanja rezultovala su širenjem kapaciteta i tržišta, čime se BIMAL proizvodi danas nalaze širom svijeta.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana