“Banjalučka pivara” bilježi poslovne uspjehe: U pandemiji povećali broj radnih mjesta

Milijana Latinović
“Banjalučka pivara” bilježi poslovne uspjehe: U pandemiji povećali broj radnih mjesta

BANjALUKA - Uprkos otežavajućim okolnostima prouzrokovanim pandemijom u “Banjalučkoj pivari”, jednoj od najvećih prehrambenih kompanija u Republici Srpskoj i BiH, zabilježili su poslovne uspjehe, veoma su zadovoljni reakcijama potrošača na novitete, kao i proširenjem poslovanja na tržište Srbije, a posebno su ponosni na činjenicu da su povećali broj radnika.

“Banjalučka pivara” je 2020. plasirala na tržište novi proizvod “banjalučko pivo”. U pitanju je svijetli lager kojeg odlikuje kvalitet usljed korišćenja isključivo prirodnih sastojaka. “Banjalučko pivo” su nakon samo nekoliko mjeseci potrošači u RS prepoznali kao jednu od najuspješnijih inovacija na tržištu u posljednjih nekoliko godina.

Pored uspjeha na domaćem tržištu, “Banjalučka pivara” bilježi sjajan rezultat i u Srbiji, gdje je s ciljem jačanja pozicije i širenja distribucije svojih proizvoda osnovala i firmu “Banjalučka pivara” d.o.o. Srbija.

Najveća pivara u BiH i jedina iz Srpske je, uprkos okolnostima, samo u posljednja tri mjeseca izvezla oko 500.000 litara “nektar” piva u Srbiju. Dobrim rezultatima je doprinijela i marketinška kampanja sa sloganom “Samo da nam ostane čulo ukusa”, koja je i u BiH i u Srbiji potpuni hit.

- Veoma sam ponosan na radnike “Pivare”, koji su zaslužni za uspešno poslovanje i rast naše kompanije i pored okolnosti uzrokovanih  pandemijom. Bez obzira na pad tržišta piva od više od 20 odsto, uspehom novog “banjalučkog piva”, te rezultatima koje smo napravili sa “nektarom” na tržištu Srbije, godinu završavamo sa tri miliona KM većim prihodom i 20 radnika više nego prethodne godine - izjavio je generalni direktor “Banjalučke pivare” Ilija Šetka.

U sklopu posvećenosti unapređenju poslovanja napravljen je i dogovor o ekskluzivnom uvozu i distribuciji brendova čuvene “Asahi” grupacije. Na ovaj način je asortiman ove kompanije postao bogatiji za poznate svjetske brendove piva iz Japana, Italije i Holandije kao što su “Peroni”, “Nastro Azzuro”, “Grolsch”, “Asahi”. Od januara 2021. godine “Banjalučka pivara” dobija i čuvene češke brendove “Pilsner Urquell” i “Kozel” .

U vrijeme pandemije “Banjalučka pivara” je bila odgovorna prema društvenoj zajednici i pružila podršku brojnim akcijama poput "#NisteSami" i “Obrok za heroje”, a donirala je i više od 20.000 maski za trgovačke radnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana