“Бањалучка пивара” биљежи пословне успјехе: У пандемији повећали број радних мјеста

Милијана Латиновић
“Бањалучка пивара” биљежи пословне успјехе: У пандемији повећали број радних мјеста

БАЊАЛУКА - Упркос отежавајућим околностима проузрокованим пандемијом у “Бањалучкој пивари”, једној од највећих прехрамбених компанија у Републици Српској и БиХ, забиљежили су пословне успјехе, веома су задовољни реакцијама потрошача на новитете, као и проширењем пословања на тржиште Србије, а посебно су поносни на чињеницу да су повећали број радника.

“Бањалучка пивара” је 2020. пласирала на тржиште нови производ “бањалучко пиво”. У питању је свијетли лагер којег одликује квалитет усљед коришћења искључиво природних састојака. “Бањалучко пиво” су након само неколико мјесеци потрошачи у РС препознали као једну од најуспјешнијих иновација на тржишту у посљедњих неколико година.

Поред успјеха на домаћем тржишту, “Бањалучка пивара” биљежи сјајан резултат и у Србији, гдје је с циљем јачања позиције и ширења дистрибуције својих производа основала и фирму “Бањалучка пивара” д.о.о. Србија.

Највећа пивара у БиХ и једина из Српске је, упркос околностима, само у посљедња три мјесеца извезла око 500.000 литара “нектар” пива у Србију. Добрим резултатима је допринијела и маркетиншка кампања са слоганом “Само да нам остане чуло укуса”, која је и у БиХ и у Србији потпуни хит.

- Веома сам поносан на раднике “Пиваре”, који су заслужни за успешно пословање и раст наше компаније и поред околности узрокованих  пандемијом. Без обзира на пад тржишта пива од више од 20 одсто, успехом новог “бањалучког пива”, те резултатима које смо направили са “нектаром” на тржишту Србије, годину завршавамо са три милиона КМ већим приходом и 20 радника више него претходне године - изјавио је генерални директор “Бањалучке пиваре” Илија Шетка.

У склопу посвећености унапређењу пословања направљен је и договор о ексклузивном увозу и дистрибуцији брендова чувене “Asahi” групације. На овај начин је асортиман ове компаније постао богатији за познате свјетске брендове пива из Јапана, Италије и Холандије као што су “Peroni”, “Nastro Azzuro”, “Grolsch”, “Аsahi”. Од јануара 2021. године “Бањалучка пивара” добија и чувене чешке брендове “Pilsner Urquell” и “Kozel” .

У вријеме пандемије “Бањалучка пивара” је била одговорна према друштвеној заједници и пружила подршку бројним акцијама попут "#NisteSami" и “Оброк за хероје”, а донирала је и више од 20.000 маски за трговачке раднике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана