Odata počast narodnom tribunu

D. V.
Odata počast narodnom tribunu

Banjaluka - Povodom početka 54. Kočićevog zbora, gradonačelnik Igor Radojičić juče je položio vijenac na spomenik velikom narodnom tribunu i pjesniku Petru Kočiću u centru grada.

Radojičić je pozvao Banjalučane da prisustvom daju podršku brojnim manifestacijama koje će biti priređene u okviru programa jedne od naših najdugovječnijih kulturnih manifestacija. On je naglasio da književno djelo Petra Kočića, ali i cijeli njegov život, imaju veoma snažan uticaj i značaj i u današnjem vremenu.

- I nakon jednog vijeka njegove riječi se mogu čitati na aktuelan način. Kočićeva borba za istinu, otadžbinu, jezik i naciju su vanvremenske vrijednosti na ovim prostorima - rekao je Radojičić.

Počast književniku sa Manjače odao je i ovogodišnji dobitnik “Kočićeve nagrade” lingvista Milorad Telebak.

Jedna od manifestacija ovogodišnjeg programa je radionica zmijanjskog veza koju će voditi vezilja Sanja Bajić. Radionica, koju organizuje Muzej Republike Srpske, biće održana u srijedu u 18 časova u parku “Petar Kočić”, a namijenjena je djeci školskog i predškolskog uzrasta. Bajićeva kaže da na radionici očekuje djecu, ali i sve druge koji su zainteresovani za zmijanjski vez.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana