Upis dje­ce u vr­ti­će od 1. do 15. avgusta

Ili­ja­na Bo­žić
Upis dje­ce u vr­ti­će od 1. do 15. avgusta

Banjaluka - Jav­ni kon­kurs za upis dje­ce ja­slič­kog i vr­tić­kog uz­ra­sta u Cen­tar za pred­škol­sko obra­zo­va­nje i vas­pi­ta­nje bi­će ras­pi­san od 1. do 15. av­gu­sta. Na li­sti če­ka­nja tre­nut­no se na­la­zi 2.000 ma­li­ša­na.

- Svi ka­pa­ci­te­ti su po­pu­nje­ni, a u na­ša 24 vr­ti­ća bo­ra­vi 2.300 dje­voj­či­ca i dje­ča­ka. Na­ma sva­ko­dnev­no do­la­ze za­htje­vi za upis. Pri­ja­vu na kon­kurs tre­ba da pod­ne­su svi ro­di­te­lji, bez ob­zi­ra na to da li ima­ju za­htjev ko­ji se bo­du­je. Sva­ki na­vr­še­ni mje­sec če­ka­nja je je­dan bod. Uko­li­ko se de­si da dvo­je dje­ce ima isti broj bo­do­va, ta­da se gle­da sta­rost za­htje­va - po­ja­sni­li su u Cen­tru.

Naj­tra­že­ni­ja ob­da­ni­šta u gra­du su "Ko­li­bri" u La­za­re­vu, "Ra­dost" na Ko­či­će­vom vi­jen­cu, te pred­škol­ske usta­no­ve "Pr­vi ko­ra­ci" i "Sr­na" na Star­če­vi­ci.

- Po­če­la je pr­va fa­za do­grad­nje vr­ti­ća "Ko­li­bri", gdje će bi­ti mje­sta za de­vet gru­pa. Ukup­no 230 ma­li­ša­na mo­ći će da pro­na­đe svoj ra­do­sni ku­tak u tom objek­tu - is­ta­kli su iz Cen­tra.

Pre­ma pro­jek­tu, pla­ni­ra­ni obje­kat no­vog vr­ti­ća u La­za­re­vu bi­će po­vr­ši­ne 1.150 kva­drat­nih me­ta­ra. Iz­grad­nja se re­a­li­zu­je u okvi­ru in­ve­sti­ci­o­nog ci­klu­sa "Ba­nja­lu­ka se gra­di". Ove go­di­ne bi­će iz­ve­de­na pr­va fa­za gra­đe­vin­skih ra­do­va, a pla­ni­ra­no je da obje­kat do­go­di­ne bu­de u pot­pu­no­sti za­vr­šen.

- Na Pe­tri­ćev­cu je u to­ku iz­grad­nja vr­ti­ća ko­ji bi tre­ba­lo da pri­mi šest vas­pit­nih gru­pa, a pla­ni­ra­no je da re­kon­struk­ci­ja bu­de go­to­va do idu­će go­di­ne - sa­op­šti­li su iz Cen­tra.

U Grad­skom odje­lje­nju za ko­mu­nal­ne po­slo­ve is­ti­ču da je ove go­di­ne u na­se­lji­ma Cen­tar, Star­če­vi­ca i La­za­re­vo pla­ni­ra­na iz­grad­nja dva no­va i ob­no­va jed­nog ob­da­ni­šta. U na­cr­tu bu­dže­ta gra­da tre­ba­lo bi da bu­de iz­dvo­je­no 800.000 KM u te svr­he.

No­va ob­da­ni­šta

Ka­ko bi što ve­ći broj ma­li­ša­na imao mo­guć­nost pred­škol­skog vas­pi­ta­nja, to­kom pro­šle go­di­ne otvo­re­ni su vr­ti­ći u Ro­su­lja­ma i Obi­li­će­vu, a ne­dav­no je pro­ši­ren i sta­vljen u funk­ci­ju vr­tić "Bu­ba­ma­ra", ta­ko­đe u Obi­li­će­vu. Ove go­di­ne pla­ni­ra­na je re­kon­struk­ci­ja naj­sta­ri­jeg vr­ti­ća u gra­du "Je­že­va ku­ći­ca", a tre­ba­lo bi da na Star­če­vi­ci u pro­sto­ri­ja­ma biv­še Grad­ske raz­voj­ne agen­ci­je bu­du for­mi­ra­ne dvi­je vas­pit­ne gru­pe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana