Упис дје­це у вр­ти­ће од 1. до 15. августа

Или­ја­на Бо­жић
Упис дје­це у вр­ти­ће од 1. до 15. августа

Бањалука - Јав­ни кон­курс за упис дје­це ја­слич­ког и вр­тић­ког уз­ра­ста у Цен­тар за пред­школ­ско обра­зо­ва­ње и вас­пи­та­ње би­ће рас­пи­сан од 1. до 15. ав­гу­ста. На ли­сти че­ка­ња тре­нут­но се на­ла­зи 2.000 ма­ли­ша­на.

- Сви ка­па­ци­те­ти су по­пу­ње­ни, а у на­ша 24 вр­ти­ћа бо­ра­ви 2.300 дје­вој­чи­ца и дје­ча­ка. На­ма сва­ко­днев­но до­ла­зе за­хтје­ви за упис. При­ја­ву на кон­курс тре­ба да под­не­су сви ро­ди­те­љи, без об­зи­ра на то да ли има­ју за­хтјев ко­ји се бо­ду­је. Сва­ки на­вр­ше­ни мје­сец че­ка­ња је је­дан бод. Уко­ли­ко се де­си да дво­је дје­це има исти број бо­до­ва, та­да се гле­да ста­рост за­хтје­ва - по­ја­сни­ли су у Цен­тру.

Нај­тра­же­ни­ја об­да­ни­шта у гра­ду су "Ко­ли­бри" у Ла­за­ре­ву, "Ра­дост" на Ко­чи­ће­вом ви­јен­цу, те пред­школ­ске уста­но­ве "Пр­ви ко­ра­ци" и "Ср­на" на Стар­че­ви­ци.

- По­че­ла је пр­ва фа­за до­град­ње вр­ти­ћа "Ко­ли­бри", гдје ће би­ти мје­ста за де­вет гру­па. Укуп­но 230 ма­ли­ша­на мо­ћи ће да про­на­ђе свој ра­до­сни ку­так у том објек­ту - ис­та­кли су из Цен­тра.

Пре­ма про­јек­ту, пла­ни­ра­ни обје­кат но­вог вр­ти­ћа у Ла­за­ре­ву би­ће по­вр­ши­не 1.150 ква­драт­них ме­та­ра. Из­град­ња се ре­а­ли­зу­је у окви­ру ин­ве­сти­ци­о­ног ци­клу­са "Ба­ња­лу­ка се гра­ди". Ове го­ди­не би­ће из­ве­де­на пр­ва фа­за гра­ђе­вин­ских ра­до­ва, а пла­ни­ра­но је да обје­кат до­го­ди­не бу­де у пот­пу­но­сти за­вр­шен.

- На Пе­три­ћев­цу је у то­ку из­град­ња вр­ти­ћа ко­ји би тре­ба­ло да при­ми шест вас­пит­них гру­па, а пла­ни­ра­но је да ре­кон­струк­ци­ја бу­де го­то­ва до иду­ће го­ди­не - са­оп­шти­ли су из Цен­тра.

У Град­ском одје­ље­њу за ко­му­нал­не по­сло­ве ис­ти­чу да је ове го­ди­не у на­се­љи­ма Цен­тар, Стар­че­ви­ца и Ла­за­ре­во пла­ни­ра­на из­град­ња два но­ва и об­но­ва јед­ног об­да­ни­шта. У на­цр­ту бу­џе­та гра­да тре­ба­ло би да бу­де из­дво­је­но 800.000 КМ у те свр­хе.

Но­ва об­да­ни­шта

Ка­ко би што ве­ћи број ма­ли­ша­на имао мо­гућ­ност пред­школ­ског вас­пи­та­ња, то­ком про­шле го­ди­не отво­ре­ни су вр­ти­ћи у Ро­су­ља­ма и Оби­ли­ће­ву, а не­дав­но је про­ши­рен и ста­вљен у функ­ци­ју вр­тић "Бу­ба­ма­ра", та­ко­ђе у Оби­ли­ће­ву. Ове го­ди­не пла­ни­ра­на је ре­кон­струк­ци­ја нај­ста­ри­јег вр­ти­ћа у гра­ду "Је­же­ва ку­ћи­ца", а тре­ба­ло би да на Стар­че­ви­ци у про­сто­ри­ја­ма бив­ше Град­ске раз­вој­не аген­ци­је бу­ду фор­ми­ра­не дви­је вас­пит­не гру­пе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана