“Eko-toplane” - jedan od najboljih projekata koje je podržao EBRD

Srna
“Eko-toplane” - jedan od najboljih projekata koje je podržao EBRD

Banjaluka - Izgradnja “Eko-toplana” ocijenjena je danas u Londonu kao jedan od najboljih projekata koje je Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ podržala u posljednje dvije godine, a Banjaluka je okvalifikovana kao jedan od najdinamičnijih gradova u regionu koji zaslužuje finansijsku podršku za niz planiranih projekata, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Radojičić, koji zajedno sa čelnicima još četrdesetak gradova učestvuje na skupu EBRD-a o “Zelenim gradovima”, upoznao je učesnike o projektu promjene energenta i izgradnje ekološki prihvatljivijeg postrojenja za sistem daljinskog grijanja u Banjaluci koji je finansijski podržao EBRD, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

“Tokom konferencije upravo je projekat izgradnje žEko-toplanaž ocijenjen kao jedan od najboljih koje je EBRD podržao u posljednje dvije godine budući da je obezbijedio finansijski održivu kompaniju, koja je omogućila stabilno grijanje i znatno smanjeno zagađenje vazduha”, naglasio je Radojičić.

On je učesnike konferencije informisao i o tekućim aktivnostima na izradi akcionog plana “Zelenog grada”, kao i o planovima za razvoj više infrastrukturnih projekata u vezi sa razvojem vodovodne i kanalizacione mreže.

Radojičić je juče u Londonu sa predstavnicima EBRD-a potpisao ugovor, vrijedan osam miliona KM, koji je u cijelosti namijenjen projektima iz oblasti vodosnadbijevanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana