“Еко-топлане” - један од најбољих пројеката које је подржао ЕБРД

Срна
“Еко-топлане” - један од најбољих пројеката које је подржао ЕБРД

Бањалука - Изградња “Еко-топлана” оцијењена је данас у Лондону као један од најбољих пројеката које је Европска банка за обнову и развој /ЕБРД/ подржала у посљедње двије године, а Бањалука је оквалификована као један од најдинамичнијих градова у региону који заслужује финансијску подршку за низ планираних пројеката, изјавио је градоначелник Игор Радојичић.

Радојичић, који заједно са челницима још четрдесетак градова учествује на скупу ЕБРД-а о “Зеленим градовима”, упознао је учеснике о пројекту промјене енергента и изградње еколошки прихватљивијег постројења за систем даљинског гријања у Бањалуци који је финансијски подржао ЕБРД, саопштено је из бањалучке Градске управе.

“Током конференције управо је пројекат изградње жЕко-топланаж оцијењен као један од најбољих које је ЕБРД подржао у посљедње двије године будући да је обезбиједио финансијски одрживу компанију, која је омогућила стабилно гријање и знатно смањено загађење ваздуха”, нагласио је Радојичић.

Он је учеснике конференције информисао и о текућим активностима на изради акционог плана “Зеленог града”, као и о плановима за развој више инфраструктурних пројеката у вези са развојем водоводне и канализационе мреже.

Радојичић је јуче у Лондону са представницима ЕБРД-а потписао уговор, вриједан осам милиона КМ, који је у цијелости намијењен пројектима из области водоснадбијевања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана