Професорица оставила 25 милиона евра у добротворне сврхе

Танјуг
Foto: Pixabay

РИМ - Професорица књижевности из Ђенове Мариса Кавана оставила је тестаментом 25 милиона евра разним добротворним организација, пише агенција Анса.

Умрла је у 96. години, а у тестаменту је дала прецизне упуте како да се подели богатство које је оставила иза себе. На све је мислила прије смрти, чак је оставила и некролог у коме се поздравља с пријатељима и бившим ученицима.

Велике суме новца оставила је, између осталих, организацији Амнести интернешенел, болницама у Ђенови, Фонду за истраживање малигних обољења, невладиној организацији "Пријатељи без граница", међународној организацији за заштиту деце "Сејв д чилдрен" и другим хуманитарним и невладиним организацијама.

Госпођица Кавана, како су звали покојницу, није се никада удавала, живела је веома повучено далеко од кругова монденског свијета, а све до пензионисања предавала је књижевноист и италијански језик у средњој школи.

И вила у којој је живјела, а чија се вриједност процјењује на три милиона евра, биће према тестаменту продата најбољем понуђачу, а новац подијељен, према тестаменту, у добротворне сврхе.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана