Љекари у чуду: Човјек "умро" осам пута

GS
Foto: fstop123

Еван Хојт Васерштром доживио је изузетно необично искуство које га је довело готово до смрти - не једном, него осам пута.

Све је почело када је кренуо у шетњу са својим псом, Атикусом Финчем, када је осјетио бол у лијевој руци и хитно назвао помоћ. Еван, који је имао 40 година, претрпио је велики срчани удар, што га је одвело на ивицу смрти. Успјели су га реанимирати на мјесту, али пут према болници био је испуњен са још пет смртоносних епизода. 

Након осме линије, стабилизован је и подвргнут операцији уградње два стента. Након операције, Еван је пет дана био у медицински индукованој коми, а његово срце је било подржавано ЕЦМО апаратом. Његово стање је било критично, с више од 20 ИВ лијекова убризганих директно у врат, пише "ЛАДбибл". 

Љекари су породицу спремили на најгоре, али неколико сати након што су га искључили с апарата, Еван је "оживио". Упркос томе што су му доктори предвиђали дуг опоравак, Еван се изненада пробудио из коме. Његов брз опоравак и енергија изненађивали су медицинско особље.

"Пробудио сам се у збуњен и у паници. Љекар и двије медицинске сестре питали су ме како се зовем и чујем ли их. Био сам толико збуњен да су ми морали обуздати зглобове и глежњеве јер сам мислио да сам отет", рекао је.

Сада, Еван, који има 48 година, познат је као "Wолверине", како га је назвао један љекар, због своје невјероватне способности исцјељивања. Његови органи су се брзо опоравили, а пуштен је из болнице само неколико дана након догађаја. Еван је постао пријатељ с болничарем Едом, који је био кључан у његовом преживљавању. 

Едов сусрет с Еваном био је инспирација да остане на послу упркос размишљањима о одласку. Од тог догађаја, Еван је постао изузетно активан у помагању другима, преноси "Клик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана