Погледајте јединствени сат направљен од метеоритa

ГС
Foto: Илустрација

Направљен од метеорита, овај сат од 1.1 милиона долара одаје почаст филму "Предатор" у којем глуми Арнолд Шварценегер.

Јединствен комад

Постоје сатови који су ван овог свијета, а затим постоје сатови направљени од материјала који је дословно ван овог свијета. 

Сат "Астероид" који је дјело луксузног произвођача сатова Greco-Genève  је заиста јединствен комад израђен од метеорита који припада астероидном појасу и који је пао у Аргентини.

У правом стилу  Greco-Genève, модел је комбиниран са њиховим чувеним процесом флуоресценције како би му се омогућило да сија као астрономски елемент који јесте.

Ванземаљски елементи

Сат садржи лунету од бијелог злата, хијероглифске гравуре које одају почаст филму "Предатор" и ванземаљске елементе попут Алиен модела који се хвали сличним мистериозним уписима. Заиста је ремек-дјело, нешто што се не може реплицирати, што оправдава цијену од 1.12 милиона долара. Међутим, у поређењу са изузетним и атрактивним моделима луксузних хоролошких кућа, "Asteroid Watch" изгледа блиједо.

Због свог робусног изгледа, чини нам се да би се он боље уклопио као декорација на радном столу него као модни детаљ на вашем ручном зглобу. Многи корисници интернета су прокоментарисали да је Фред Кременко звао и да је тражио свој сат назад када су угледали снимак који је избацио корисник који се потписује као Вертифо1893, сматрајући да је драгоцјени астероид сасвим погрешно искориштен.

Ипак, нису сви били тако брзи да осуде дизајн овог модела, сматрајући да овај сат свом власнику даје прилику да носи дио свемира на свом ручном зглобу. Уколико сте заитнересовани, сат је доступан за куповину на Грецо-Геневе званичном сајту, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана