Избор вјештачке интелигенције: Погледајте како изгледа савршена жена, а како идеалан мушкарац

ГС
Foto: Принтскрин

Судећи по вјештачкој интелигенцији, мушкарци више воле плавуше, док су "висок, црн и згодан", карактеристике савршеног мушкарца за жене.

АИ алат је одабрао савршену жену и савршеног мушкарца бирајући између милион понуђених слика широм интернета и по друштвеним мрежама.

Удружење "The Bulimia Project" који подижу свијест о болестима поремећаја у прехрани, питала је вјетачку интелигенцију да им направи савршена тијела, судећи по оним фотографијама које се на друштвеним мрежама највише лајкају и коментаришу.

Тако су сазнали да најпожељније жене, по овом истраживању, имају плаву косу, "маслинаст" пут, смеђе очи и витку фигуру док "савршени" мушкарац има тамну косу, бадемасте очи, изражене јагодице и мишићаво тијело.

Многи резултати, како пише Дејли Мејл, одговарају застарјелим стандардима љепоте, тако да би савршени људи били бијелци, али препланули, мршави, али мишићави, и жене неприродно свијетло плаве косе.

С обзиром да није јасан тачан процес како је АИ дошао до ових резултата, претпоставља се да су рјешење добили на темељу комбинације стварних фотографија с друштвених мрежа те узимајући дијелове добили слику "савршених" људи.

Чак 40 посто слика које приказују како, по њима, савршена жена изгледа, су плавуше. 30 посто жена имају смеђе очи, а више од пола препланули тен.

Преко 70 посто "савршених" мушкараца има смеђу косу, 20 посто смеђе очи. Слично као и код жена, већина је била тамније пути. Велика већина је имала и браду, преноси Радио Сарајево.

У извјештају закључује се како у модерно вријеме друштвених мрежа нико не може постићи такве стандарде љепоте које данас намећу филтери, шминка, пластичне операције...

"Зашто уопште покушавати достићи те нереалне идеале? Пуно је здравије, и физички и ментално, одржавати вашу фигуру и изглед у неким реалним, нормалним границама", даље наводе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана