Научници говоре да ову особину имају изузетно интелигентни људи: Провјерите да ли сте међу њима

Г.С.
Научници говоре да ову особину имају изузетно интелигентни људи: Провјерите да ли сте међу њима

Научници са Универзитетског колеџа у Лондону спровели су занимљиву студију, а тема је била да сазнају какви су заиста интелигентни људи.

У истраживању је учествовало 165 особа, млађег доба (18 до 35 година), док је резултат истраживања изненадио многе.

Установљено је да су интелигентни људи управо они који су најрастресенији и да им је јако тешко да задрже концентрацију.

Осим посматрања понашања у истраживању су прегледавали и мозак испитаника. Врло јасно се показало да интелигентни људи имају више неурона у мозгу од других и управо ти неурони узрок су губитка концентрације.

Уочено је да број неурона у горњем чеоном режњу лијеве хемисфере обрнуто повезан са способношћу концентрације. Лаички говорећи, што је више неурона у том подручју, то је већи губитак концентрације, преноси Ало.

То је заправо највише уочљиво код интелигентне дјеце. Таква се дјеца не могу концентрисати на једну ствар како би иначе требало, јако су немирни и фокус им је на неколико различитих ствари одједном. Осим тога контра ефект код такве дјеце је да су иначе лоши ученици у школи, али с друге стране ИЉ им је јако висок.

Ако уочите да вам је диијете јако креативно, енергично, има изванредно памћење, има широк вокабулар за своје године, знајте да се ради о јако интелигентном дјетету и никако не посустаје на раду с таквом дјецом јер њима је потребно усмјеравање како таква интелигенција не би отишла у погрешном смјеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана