Ово је молитва Светом Василију Острошком, вјерује се да испуњава сваку жељу

ГС
Ово је молитва Светом Василију Острошком, вјерује се да испуњава сваку жељу

Православни вјерници данас славе Светог Василија Острошког.

Уколико желите да замолите светог Василија Острошког за било какву помоћ, изговорите ову молитву:

– Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вјере Православне, одбрани и нас који твоју Свету вјеру држимо, и с надом теби приступамо.

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вјере Православне, одбрани и нас који твоју Свету вјеру држимо, и с надом теби приступамо. Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па напослијетку и за мене недостојног и посљедњег. Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од биједа видљивих и невидљивих.
Запалила те је Српска земља као вјечну свијећу пред престолом Бога Живога, па нам сада освијетли путеве и разагнај тугу. Молитвама и сузама загријевао си хладну пештеру Острошку, па загриј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега.

Са свих страна свијета притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и тјелесно људима даривао. Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увијек, свима па и мени. Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцијели болне. Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем. Амин, преноси Стил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана