Отац давао дjетету у руке књигу умjесто мобилног и ево шта се десило

Г.С.
Foto: Скриншот

Сви знају да се читањем повећава рјечник дјетета, знање, развија машта, учи се емпатији.

Али, дјеца не воле да читају.

Један тата је одлучио да свом сину усади љубав према читању и снимио видео о томе, а резултат је постао виралан на интернету. Отац је на свом ТикТоку објавио видео десетогодишњег сина који током вожње колима - чита књигу!

„Дајте дјеци књиге умјесто телефона док су мала, и ово ће бити резултат. Мислим да је син прочитао више књига од мене“, открио је отац. Испричао је како су он и супруга сину почели да читају свако вече прије спавања док је био беба, надајући се да ће му тако усадити љубав према књигама.

„Било је важно водити га примјером и створити подстицајно окружење у којем се читање слави. Побринули смо се да му пружимо широк избор књига које одговарају његовим интересима и које га подстичу на истраживање различитих жанрова“, додао је отац у видео снимку .

Отац је признао да је немогуће избјећи екране, али његов син таблет користи за образовање и умјетност, а не за играње игрица.

 

@lifeinmotion08 We’re so blessed with our son Raya. I think he’s read more books than I have. #Books #Read #Fyp ♬ Sneaky Friends - Eitan Epstein Music

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана