Брак на даљину: Супружници одлучили да се виђају само викедном

ГС
Foto: Илустрација

Многи сматрају да везе на даљину немају готово никакве шансе за опстанак, али, иако су Томас и Кристина исто то мислили, судбина је учинила своје.

Како Кристина наводи, упознали су се први пут у клубу у Бенидрому 1981. године.

- Имала сам 20 година и није ми било у плану да се тог августа заљубљујем. Међутим, плес са Томасом у клубу, пробудио је међу нама незаборавну енергију. Томас је тада имао 19 година и живио је у Њемачкој, а захваљујући тој вечери провели смо остатак празника заједно. Растанак је био ужасан, јер сам схватила да сам се заљубила у њега.

Тада нису постојале друштвене мреже, а међународни позиви били су скупи. Тако смо остали у контакту преко писма. Имајте у виду да је потребно око двије недјеље да моје писмо из Енглеске доспије код њега. Међутим, нисмо одустајали због оног осјећаја који је и даље тада постојао - наводи Кристина.

Томас је позвао Кристину да буде његова гошћа недјељу дана, што је заљубљена Енглескиња прихватила. Све је било идеално, осим реализације да он ускоро креће у војску и не може да напусти Њемачку, а Кристина је била превише застрашена новом земљом да би остала, преноси АТВ.

- Одлучили смо да останемо пријатељи. Наставили смо да се дописујемо, а онда сам се 1985. године удала и родила прву кћерку. Када сам се развела 1994. године, помислила сам на Томаса  и запитала се шта је са његовим животом. Нисам могла да му пишем, јер нисам знала гдје живи, а онда сам се 2012. године придружила друштвеним мрежама, на којим сам га пронашла.

Томас се одушевио и рекао да и он мене тражи од како се развео 2006. године. Осјећала сам да је исти онај дечко у ког сам се заљубила. Убрзо, дошло је до тога да долетим да га посјетим - наставља Кристина.

Како даље наводи, вријеме су провели причајући о животу, читајући стара писма, али и даље у пријтељском односу. Кристин се вратила кући и повјерила се кћерки, која јој је дала савјет да конано призна своја осјећања. Испоставило се да Томас исто осјећа. Међутим, то је за њих дјеловало немогуће, јер су се породицама и пословима обавезали за државу у којој су. И, ето плана - јефтиним летовима посјећиваће се викендима.

- То је започето и одушевила сам се. Као да имам "најбоља из оба свијета" - са једне стране каријеру, дјецу и социјални живот, а онда викендом уживам са човјеком мојих снова. На путовању у Венецију 2015., Томас ме је запросио и имали смо предивно вјенчање 2017. године. Иако смо наставили полу-раздвојени живот, вјерујемо једно другом и зато нам и успијева - говори она.

Како наводи, можда једног дана буду живјели заједно, а можда и не.

- За сада имам свој испуњен живот и супруга ког волим. То ми је и више него савршено - описује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана