Србија: На рекреацију под маском и са рукавицама

Анадолија
Србија: На рекреацију под маском и са рукавицама

НИШ – Уз патике и тренерку, обавезна тренинг опрема у теретанама сада су заштитне маске и рукавице. Екипа Анадолије је посјетила теретану у Нишу која је, у складу са ублаженим мјерама за сузбијање заразне болести Ковид-19, које је донијела Србија, после једноипомјесечне паузе отворила врата својим члановима.

Након што су сви запослени заједно детаљно дезинфиковали подове, свлачионице и справе, истакли су обавештења о новим правилима понашања за вјежбаче.

Правила поштују сви - пред вратима обавезна је дезинфекција руку, а у салу се улази преко дезинфекционог отирача. Једни од других удаљавају се колико је то могуће.

„Ми смо кренули са персоналним тренинзима, па ћемо наредне недеље убацити и групне тренинге, пошто ту имамо већи број људи. Тренинзи се заказују унапред, тако да знамо колико ћемо људи у тренутку да имамо, како бисмо могли да испоштујемо дистанцу коју је навео Кризни штаб”, каже менаџерка теретане Сања Мирковић.

Управо то ограничење броја вјежбача, уз поштовање мјере да једна особа може бити на десет квадратних метара површине сале, јесте оно што атмосферу у овој теретани чини другачијом него прије епидемије.

„Највећа разлика је што нема много људи овде, ми смо навикли да у сваком тренутку буде скоро пуна теретана, али морамо да се прилагођавамо условима”, каже Сања.

Њена теретана једна је од ријетких у Нишу која је отворена већ данас. За то су, каже, заслужни сви запослени јер су средства за дезинфекцију набавили на вријеме.

„Некако смо спремно све то дочекали. Једва чекамо да радимо, искрено, и, што је најважније, имамо велики одзив наших чланова. Наравно, има и оних који су и даље у неком страху, не би да напуштају своје домове, тренирају код куће, али ови који су били вољни да дођу кренули су већ данас”, прича менаџерка теретане.

Међу њима је и професионална одбојкашица Александра Јоцић.

„За мене је било јако тешко, јер сам била 28 дана у карантину и једва сам дочекала да изађем. Што се тиче маске и рукавица, да, врло је тешко. Али овде су услови феноменални, и људи једва чекају неку активност. Нема толико људи, мени се чак више свиђа овако”, каже Александра.

На јучерашњој конференцији Кризног штаба за сузбијање Ковид-19 у Србију објављено је још одлука којима се радују и рекреативци и професионални спортисти. Отворени су паркови, шеталишта и дозвољени тренинзи на отвореном. Најављено је да се „у најскорије вријеме” слична одлука очекује и за спортове у дворанама.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана