Њега лица љети: Хидратантни гелови идеална замјена за креме

ГС
Foto: Илустрација

Хидратантни гелови које чине лагане гел текстуре, хидратантних својстава, и савршен су љетни избор за његу коже, посебно оне склоне машћењу.

Ови гелови за лице љети су савршена замјена за хидратантне креме. Управо та гел текстура осигурава да на лицу не остане тежак траг као након креме. Ти гелови нису агресивни према кожи, а пружају довољну дозу хидратације. Такође, љети су идеална подлога за шминку и јако се брзо упијају.

Ови производи не садрже силикон и не зачепљују поре. Раде једнак посао као и хидратантне креме, али вам лице након наношења не буде масно. Гелови кожи лица враћају изгубљену воду, а посебни су по томе што дуго ту хидратацију и задржавају. Ако имате масну или комбиновану кожу, гелови би требало да буду прави одабир за вас.

Хидратантни гел матира, али не исушује

Они имају мат ефекат, али без исушивања коже. Такође, имају освјежавајући учинак, што љети увијек добро дође. Ако сте и међу онима који немају разрађену скинцаре рутину или ако се не шминкате, овакве производе лако је уклопити у свакодневицу. Толико су лагане структуре да их нећете ни осјетити на лицу и нећете имати осјећај као да имате маску.

Ови производи не остављају љепљив траг на лицу ни на рукама. Хране кожу као и хидратантне креме, а посебно су добри за јако жедну, односно дехидрирану кожу. Приликом наношења гел треба само умасирати у кожу лица и врата.

Многи овакви производи садрже глицерин који је познат по томе да задржава влагу те обнавља кожу. Пуно њих је обогаћено и хијалуроном, а мало ко не зна које су све добробити тог састојка. У новије вријеме ту је и ниацинамид који побољшава изглед пора и уједначава тон коже. Од осталих састојака ту могу бити разни екстракти који хране кожу те витамини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана