Држач за четкицу за зубе је једно од најпрљавијих мјеста: Ево како да га лако очистите са сирћетом

Г.С.
Foto: Илустрација

Већина људи своје купатило чисти барем сваке седмице, али упркос честом одржавању хигијене, лако је заборавити на додатке попут држача односно посуде у којој чувате четкице за зубе.

Већина људи своје купатило чисти барем сваке седмице, али упркос честом одржавању хигијене, лако је заборавити на додатке попут држача односно посуде у којој чувате четкице за зубе.

Временом се на овом предмету могу створити и стврднути мрље, а у студији из 2011. године коју је спровела Америчка национална научна фондација, утврђено је да су држачи четкица за зубе трећи по реду најпрљавији предмет у домаћинствима, преноси Ало.

Осим тога, ове уобичајене додатке може бити тешко очистити због њиховог чудног облика, а вода би се могла задржати у пукотинама ако се не оперу и осушие правилно. То може довести до проблема са буђи, а не бисте желјели да се размножава нигде у близини ваше четкице за зубе.

Срећом, бијело сирће је јефтин и једноставан начин за чишћење држача четкице за зубе. Уместо да користите јаке хемикалије као што је избељивач за дезинфекцију држача четкице за зубе, бело сирће је природна опција. Уз мало воде, сапуна и сирћета, држач четкица за зубе неће на крају бити једно од најпрљавијих мјеста у вашем дому.

Било да имате једноставан керамички или пластични држач четкице за зубе сирће може помоћи у одржавању чистоће. За почетак извадите четкице из држача, навлажите крпу сапуном за суђе и врућом водом и обришите држач четкице најбоље што можете. Ово ће помоћи да уклоните све осушене мрље од пасте за зубе.

Пронађите малу посуду у коју ваш држач четкица за зубе може стати и напуните је барем до пола једнаким деловима воде и сирћета. Ставите држач и оставите га прекривеног раствором за чишћење око пола сата. Када завршите, користите другу чисту крпу да га осушите пре него што је вратите на мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана