Жене обожавају ове четири фризуре, али заборављају да могу да оштете косу

ГС
Foto: Илустрација

Иако их волимо, не би требало често да носимо косу на овакав начин.

Четири фризуре које нису добре за здравље косе

Подизање косе док је мокра

Чешљање мокре косе је штетно и то већ вјероватно знате. Иста ситуација је и са прављењем фризуре док је мокра, а не можете без чешљања, тако да овај потез прави дупло негативан ефекат на косу. Најбољи начин да се увЈерите да вам “мокра фризура” оштећује косу је да погледате гумицу након скидања са главе. Вјероватно ће бити пуна длака. Зато сњедећи пут када будете журили, макар мало просушите косу.

Пунђа

Пунђа је одлична фризура када нам је прљава коса и када то желимо да сакријемо. Једноставно се прави, а изгледа елегантно и прелијепо. Али ако се превише коса затегне - она пуца из корена и опада у праменовима. Зато немојте да се чудите сљедећи пут када се будете чешљале након скидања ове фризуре, јер ћете знати због чега толико длака имате на четки. Такође није добро да се спава са пунђом, јер се због трења коса исто оштећује.

Ситне плетенице

Плетенице захтјевају снажно затезање како би остале на мјесту, а то уопште није добро за косу. На овај начин се коса чупа из коријена, а дуго држање у плетеници доводи до пуцања крајева, којима нема лијека осим шишања. Јако затегнуте плетенице бирајте као опцију само ако ситуација тако налаже (идете на свечану вечеру, венчање, итд...), а за свакодневну фризуру бирајте опуштену, лабаву плетеницу.

Везивање косе у реп

Прављење коњског репа је савршено једноставна фризура коју многе дјевојке праве. То је фризура коју можете носити било гдје и било када. Међутим, високи коњски реп у којем многе жене и превише затежу косу није, што је логично, добар за косу. Прво, гумица ће почупати доста длака, а друго - коса ће временом ослабити и почеће да опада, преноси Магазин Новости.

Наравно да не мислимо да више никада нећете правити ове фризуре, већ да ћете мало више повести рачуна сљедећи пут. Поента је да не затежете никада превише косу и да је с времена на вријеме мало “опустите”, тако што ћете је пустити пред спавање или у току дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана