Зара повлачи рекламу након позива на бојкот због Газе

Танјуг
Foto: Танјуг

МАДРИД - Компанија Зара, са насловне стране свог вебсајта и апликације, уклонила је данас рекламну кампању с луткама којима недостају удови и статуама, умотаним у бијело, након што је то изазвало многобројне негативне коментаре пропалестинских активиста и позиве на бојкот те модне куће.

Компанија није коментарисала позиве на бојкот, али је нагласила да је поменута колекција „Атеље“ замишљена у јулу, а да су фотографије снимљене у септембру, док је рат између Израела и Хамаса почео 7. октобра. 

Фирма Индитекс, у чијем је власништву и Зара, саопштио је да је промјена дио њеног пословања и да је освежавање садржаја нормална процедура, пренио је Ројтерс. 

Агенција преноси да је на Зарином Инстаграм налогу у међувремену објављено на десетине хиљада критичких коментара о фотографијама, а многи су обиљежени са палестинским заставама, док је позив на бојкот те компаније текао и на платформи за размјену порука Икс (Твитер). 

На једној од фотографија манекенка је приказана како носи лутку умотану у бијело, на другој попрсје лежи на поду, а на трећој је манекенка без руку, напомиње Ројтерс.  

Критичари су рекли да те слике личе на фотографије лешева у прекривене белим чаршавима у Гази. 

Зара је на представљању колекције 7. децембра саопштила да је инспирисана мушким кројењем из прошлих вијекова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана