Заборавите на увијач за косу: Раскошне локне као из салона можете направити саме, ево и како

ГС
Foto: Илустрација

Равна коса, дуга или кратка коса, шишке, праменови, локне - све је дозвољено и пожељено, а свака промjена унијеће ведрину у свакодневицу и разлог више да са осмјехом, храбро корачате кроз живот. Бонус је уколико приликом рутине уљепшавања користимо природне начине за постизање жељеног изгледа и не оштећујемо кожу и косу. Охрабрујемо вас да заборавите на фигаро, пеглу за косу, четку за фенирање и фен приликом прављења локни и таласа у коси и нудимо вам пет начина да постигнете управо овај "look".

1. Трака

Уколико се одлучите за примјену ове технике биће вам потребна еластична трака и стрпљење. Поставите траку на главу у висини чела са предње стране, изнад ушију и тик изнад врата са задње стране. Да би постигли што боље ефекат и раскошније локне, потребно је да вам коса буде дјелимично влажна прије него што пређете на сљедећи корак.

Насмијешите се свом одразу у огледалу јер ћете са еластичном траком на глави изгледати попут бохо принцезе, а затим пажљивим покретима постепено обмотавајте праменове косе око еластичне траке. По завршетку имаћете готову фризуру коју можете носити током изласка, а уколико у неком тренутку, након пар сати будете имали жељу да покажете своје локне, уклоните еластичну траку са главе и уживајте у пажњи коју ће ваша фризура привући.

 

2. Плетенице

Постоји неколико врста атрактивних плетеница, а ова фризура је савршена ако желите да вам коса не смета током обављања свакодневних активности, али и уколико

желите да након расплитања плетеница косу обогатите таласима и волуменом. Подијелите косу на средини тјемена на двије равноправне секције са обе стране главе.

Сваку секцију поделите на три прамена равномјерне ширине, а затим их уплетите. Крај причврстите еластичном гумицом у боји по избору. Када расплетете плетенице добићете романтичне бохо таласе у коси. За што бољи ефекат коса, или бар њени крајеви, би требало да буде влажна док плетете плетеницу.

Холандска плетеница је идеала избор за вас уколико тежите таласима који почињу од самог корена косе. Држите косу у овој плетеници неколико сати, а када је расплетете уживајте у дивним локнама.

 

3. Сламчице

Ко каже да пластичне сламчице можемо користити само током уживања у омиљеним соковима? Оне су одлична алатка за прављење ситних и дефинисаних локни.

Одвајајте косу на праменове, сваки обмотајте око сламчице, затегните, па сламчицу вежите у чвор. Запамтите - оставите сламчице да стоје што дуже за што бољи ефекат.

 

4. Двије високе пунђе

Ово је један од најлакших начина да се брзо направе локне. Помоћу флаше са распршивачем навлажите косу или је оперите. Направите раздјељак на средини да бисте подијелили косу на два једнака дијела. Кружним покретима увијајте косу до самог тјемена, а затим је причврстите гумицом. Поновите процес са другом

половином косе. Идите на спавање, или носите овакву фризуру док вам се коса потпуно не осуши. Када се осуши скините гумице, и прођите прстима кроз косу да је рашчешљате. Завршите тако што ћете је попрскати водом која садржи морску со и мало је згњечите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана