Мет Гала одржана под називом "Успаване љепотице: поновно буђење моде" (FOTO)

Танјуг
Мет Гала одржана под називом "Успаване љепотице: поновно буђење моде" (FOTO)

ВАШИНГТОН - Позната америчка модна манифестација "Мет Гала" одржана је синоћ у Њујорку под називом "Успаване љепотице: поновно буђење моде", са темом "Башта времена", инспирисаном насловом кратке приче британског писца Ј.Г. Баларда из 1962. године.

У улози водитеља синоћ су били музичари Бед Бани и Џенифер Лопез и глумци Крис Хемсворт и Зендеја, заједно са главном уредницом модног часописа "Вог" Аном Винтур, чија изложба је део манифестације.

Манифестацији су присуствовали Карди Би, Ники Минаж, Камила Кабељо, ФКА Твигс, Донатела Версаће, Кајли Џенер, Никол Кидман, Џејден Смит, Киран Кулкин, Авквафина, Ашер, Сидни Свини, Мишел Јео, Сабрина Карпентер, Двејн Вејд, Шакира, Кара Делавин, Ед Ширан, Дуа Липа, Лил Наз Екс, Деми Ловато, Лана Дел Реј, Ким Кардашијан, Кендал Џенер, Серена Вилијамс, Памела Андерсон, Квин Латифа, Сем Смит и други.

A group of women dancing on a stageDescription automatically generated

На менију, који је послужен гостима, као предјело је сервирана рибља салата са бобицама, преливом од малина, комадићима маслина и крутонима у облику лептира, главно јело је био говеђи филе преливен тортелини ружом, а дезерт крем од бадема у облику јабуке, прекривен црвеним огледалом и стављен на лист са укусом ораха, преноси Скај њуз.    

Међу познатима чије одсуство је публика примијетила, а који су ранијих година редовно учествовали на манифестацији, су пјевачица Ријана, Бијонсеј и њена сестра Соланж, Тејлор Свифт, манекенка Кејт Мос и глумица Блејк Лајвли, преноси Си-Ен-Ен.

A person in a black and white dress walking down stairs with a group of peopleDescription automatically generated

Мет Гала је хуманитарни догађај на којем се прикупљају средства у организацији Института за костиме Метрополитенског музеја умјетности, а њени гости, око 450 познатих особа из свијета умјетности и моде, не смију да користе мобилне телефоне због тајности дешавања у оквиру манифестације.

Иако су дешавања на самом догађају строго чувана тајна, дешавало се да неке фотографије процуре у јавност, попут фотографија манекенке Беле Хадид и глумице Дакоте Џонсон како пуше у тоалету, упркос томе што је држава Њујорк забранила пушење у затвореним просториијама.

A group of women in dressesDescription automatically generated

Мет Гала се одржава од 1948. године, када је намјеравано да то буде локални догађај, а данас је то свјетски познат догађај који се још назива и "Оскаром за моду".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана