Трикови за правилно наношење хајлајтера

ГС
Foto: Image by Irina Gromovataya from Pixabay

У вријеме када је блистава, свјежа и сјајна кожа императив, хајлајтер је неизоставан члан сваког козметичког несесера. Овај производ служи као посвјетљивач одређених дијелова лица и долази у различитим формама - течној, кремастој, компактној, прашкастој.

Но, иако сте прочитали бројне стручне савјете и одгледали многе туторијале, и даље нисте сигурни који је најбољи поступак за наношење овог препарата? Управо због тога, објединили смо пет неизоставних, експертских правила за примјену хајлајтера. Они ће вам, без сумње, олакшати посао и осигурати жељени резултат.

Испробајте боју шампањца

Ова нијанса хајлајтера одговара свима. Хајлајтер у кремастој форми, без додатих седефастих честица, омогућава креирање потпуно природног ефекта на кожи.

Умјерено са количином

Већина жена наноси хајлајтер у дебљем слоју, што може само да креира ефекат „пластичног лица". Дакле, нанесите га у мањој количини на кажипрст, средњи и домали прст, а потом њима благо протрљајте длан супротне шаке (тако ћете уклонити вишак препарата). Потом, тапкајте прстима горе-доле по јагодицама образа, те остатак хајлајтера утрљајте у лукове обрва и средишњи део браде. Врх носа само додирните прстом.

Заборавите на прегиб носа

Немојте наносити хајлајтер на овај дио лица, осим уколико ваш нос није пљоснат. У супротном, могао би се створити утисак прекомјерне масноће. А то сигурно не желите!

Поново нанесите хајлајтер на јагодице образа

Умочите још једном прсте у хајлајтер и истапкајте јагодице образа, а потом нанесите руменило. Хајлајтер ће се видети испод руменила, због чега ће кожа дјеловати као да је освијетљена изнутра. Потрудите се да комбинујете руменило у боји брескве и хајлајтер у боји шампањца.

Мат изглед коже (скоро) подједнако је важан као и сјај!

Уколико поједини дијелови лица остану мат, они на које сте ставили хајлајтер посебно ће доћи до изражаја. Управо због тога, на чело, као и на нос, нанесите малу количину пудера у праху. Тако једноставан, а опет тако дјелотворан трик, преноси Љепота и здравље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана