Сви причају о чизмама које су хит, коштају као ауто, а у њима не знају да ходају ни искусни супермодели

Г.С.
Сви причају о чизмама које су хит, коштају као ауто, а у њима не знају да ходају ни искусни супермодели

Луксузна модна кућа Bаlеnciaga поново је изазвала интересовање јавности својом најновијом колекцијом за прољеће и љето 2024. Иако је креативни директор Демна Гвасалиа почетком 2023. најавио како ће њихова мода доживјети затишје, најновија колекција демантовала је његове најаве.

Након папрено скупих кроксица, поцијепаних патика и мушких балетанки избацили су модел мотористичких чизми које, у најмању руку, изазивају чуђење.

Занимљиви примјерак израђен је од телеће коже, сјеже све до препоне, садржи детаље налик штитницима, долази са шпицастим врхом, те издржљивом потпетицом, а цијена му је позамашних 7.492 евра.

Поменуту колекцију карактеришу предимензионирани кројеви, црна боја и футуристички детаљи, а већина комада изгледа као да је испала из каквог филма о будућности. Тамо се могу пронаћи и комади који се налазе на граници између панталона и чизми, као и чупави примјерци обуће израђени од вјештачког крзна.

Прошла 2024. била је велика инспирација за познату ову модну кућу, а својим се необичним коријенима вратила и у колекцији за јесен и зиму 2024. у којој су главна звијезда – ружичасте чизме имена Аласка фур с предимензионираним предњим дијелом и игленом потпетицом.

Balenciaga се одавно профилисала као предводник тренда „ружних" ципела, а колекције за прољеће и њето те јесен и зиму 2024. још су једном потврдиле ту титулу, пише Зadovoljna,hr.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана