Стварно дају резултате: Топ 10 трикова за љепоту које смо научили у 2021. години

ГС
Foto: Илустрација

Да ли сте испробали неку од ових техника?

Ова година је била ударна када су у питању нови трикови у свијету љепоте.

Много тога смо научили о кожи, шминки али и једноставним триковима који ће вам помоћи да се спремите на брзину и засијате у изласку.

Можда сте неки пропустили, па је добро да на једном мјесту имате све бјути трикове из 2021. године.

1. Техника “влажни сендвич”

Ово је још једна генијална техника када је ријеч о њези коже која долази из Кореје – она подразумева наношење производа док је кожа влажна, како бисте омогућили састојцима да се апсорбују много ефикасније.

Техника је заснована на корејском “правилу од три секунде”, што значи да прелазите на своје производе само три секунде након прања лица, избјегавајући да га осушите тапкањем, јер је неопходно да ваша кожа буде и даље мокра када нанесете серуме и хидрантне креме.

2. Трик за густе и дуге трепавице

Ако се након скидања надоградње трепавица мучите са њиховим спорим растом, рјетким или кратким длачицама, на правом сте мјесту. Да бисте најједноставније убрзали њихов раст, побољшали им густину и дужину и вратили свом погледу заводљивост, ваша њега треба да обухвати природна, биљна уља која ће његовати длаку и јачати је из корена.

Најбоље природно уље за негу и бржи раст длаке је свакако рицинусово уље. Користите га свако вече пре спавања и видећете да ће трепавице убрзо постати гушће.

3. Детокс косе

Детоксикација у сваком облику је увијек добродошла када је њега тијела у питању – избацивањем штетних ствари, а уносом здравих, тијело се опоравља, а тако и коса. Ако желите да испробате овај третман, покушајте да наредних 7 дана избјегнете коришћење било каквих средстава за његу и прање косе, укључујући и шампон. Да би третман био успјешан, требало би да избјегавате и прање косе 7 дана.

То ће подстаћи производњу природних уља са тјемена главе, а коса ће добити свој сјај. Након тога користите шампон за чишћење тјемена како бисте уклонили све штетне микробе.

4. Трикови за наглашавање црта лица

Руменило, бронзер и коректор су три чаробњака у свијету љепоте који ће вам омогућити да постигнете ефекат као да сте били на неком третману. Почните да цените моћ руменила, коректора и бронзера и промјените мјесто на ком их наносите. Уз то, бољи ефекат добићете ако користите кремасте производе зато што се лакше и љепше стапају са кожом.

5. Шминкерски трикови Кардашијанки

Иако чувене сестре Кардашијан Џенер улажу милионе у своје уљепшавање, постоје и неки трикови које свако од нас може да примени.

Један од трикова који практикују чувене сестре је крема против хемороида за подочњаке. Можда вам звучи чудно, али овај трик даје резултате јер неутралише боре и подочњаке.

Једноставно нанесите крему против хемороида у танком слоју на предео испод очију и сачекајте да делује.

6. Трик за љепше стапање коректора са кожом

Коректор је један од главних производа када је у питању шминкање јер покрива готово све недостатке, бубуљице и ожиљке на кожи. Ријанин шминкер Еспинал, умјесто да нанесе коректор за формирање обрнутог троугла испод очију, као што сте могли да видите да многе девојке раде, он га прво размаже од унтрашњег угла ока до сљепоочница.

7. Реците збогом заноктицама

Заноктице су један од најдосаднијих и најупорнијих проблема, али који мора и може да се реши. Оне имају веома важну функцију јер штите корен нокта од бактерија и вируса, па морате пажљиво да им приступите, поготово ако су повређене и крваре. Доктори не препоручују да их сјечете, али многи трендови, нажалост, диктирају другачије.

Умјесто да их сечете, покушајте да их правилно љегујете помоћу уља за заноктице, а можете их мазати и кремом за руке која ће их додатно умирити.

8. Како да ријетку косу учините бујном

Вијечити проблем жена са танком косом јесте волумен. Танка коса одаје утисак да није довољно љегована, брже се масти и може да изгледа неуредно. Али, добра вијест је да данас постоје многи препарати који су намењени танкој и слабој коси.

Најбоље је да користите серуме за раст косе, шампоне за танку косу,  редовно шишајте крајеве, а можете пробати и са рицинусовим уљем које ћете наносити на косу барем пола сата прије прања исте.

9. Трикови популарне манекенке за блистав изглед

Модел Роузи Хантингтон има дугогодишњу каријеру у модној индустрији, па је неко ко познаје много трикова за лепоту. Она се труди да увијек изгледа беспријеконрно, а сада је открила и своју јутарњу рутину у којој лежи кључ њеног изгледа.

Она свако јутро започиње провереним рецептима, од којих је један вода са лимуном за блиставу кожу и раван стомак.

10. Трик Адриане Лиме и Беле Хадид за уклањање бубуљица

Манекенке са насловних страна плијене својим изгледом. Много времена посвјећују како својим стајлинзима, тако и нези коже. Чињеница је да и познате даме имају проблеме са кожом и бубуљице, зато познају провјерене трикове како да их се ријеше. Када су у питању ове манкенке, оне користе уље чајвца против бубуљица. Наносе га двапут на дан на упаљена места.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана