Седам модних правила уз која ћете увијек изгледати скупо и отмено

ГС
Foto: Профимедиа/Илустрација

Одјећа не чини човјека, али може много тога да каже о њему. Избор одјеће може учинити да изгледамо веома отмено, док с друге стране у истој можемо изгледати веома "јефтино".

Најстрожа модна критичарка Ана Винтур истакла је јасно правило којег би сви требало да се држимо како не бисмо упали у замку и изгледали дегутантно. Међутим, уз само неколико правила можете сваку комбинацију подићи на виши ниво и изгледати отмено у свакој прилици.
Ношење одговарајуће одјеће

Ово је једно од најважнијих правила, а своди се на то да треба наћи одјећу и стил који пристају нашем облику тијела. Модни стручњаци сугеришу да се послужите услугама кројача ако силуету појединих одјевних комада сами не можете прилагодити.

Превелика одјећа може се кориговати и разним појасима и каишевима, а изгледаће веома модерно и лежерно. Такође, требало би избјегавати превише уску одјећу јер истиче сваки дио тијела, посено уколико имамо вишак килограма.

Накит

Накит сваку комбинацију диже на виши ниво, али свакако не треба претеривати. Уколико нисте сигурни у избор накита, водите се паролом: "Мање је више", што би значило да дискретнији накит изгледа много отменије.

Инвестирање у добру обућу

Добра обућа је више од пола одрађеног посла, па не треба жалити када је иста у питању. Осим тога, веома је исплатљива инвестиција будући да можемо да је носимо и више година, посебно ако је доброг квалитета.

Црна боја

Ценовно приступачни комади у тамним бојама, а посебно у црној, у већини случајева изгледају пуно боље од сличних комада у свјетлијој палети боја јер су мањи недостаци мање уочљиви.

 

Пазите на стање своје одјеће

Обућа изношеног изгледа, лабаве нитне, дугмад на џемперу или мрље на панталонама ниједном стајлингу неће дати скупоцјен изглед. Пазите да све што носите изгледа чисто и у добром стању како бисте избјегли јефтин утисак.

Обавезно пеглање

Обратите пажњу да ствари које носите увијек буду испеглане, тако ћете изгледати уредно.

 

Одговарајуће доње рубље

Одјевне комбинације у којима се назире грудњак или гаћице испод мајице и панталона никада неће резултирати скупоцјеним утиском, стога се пазите да силуета одјеће није "узурпирана" ониме што носите испод ње, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана