Повећајте волумен: Три фризуре пружају илузију гушће косе

ГС
Foto: Илустрација

Волумен се може драматично променити са само неколико покрета маказама.

Сви имамо борбе са косом - између осталих, фризирање, хидратација и борба са сувом косом - али када имате фину косу, највећи противник је волумен или недостатак истог.

Постоји много фактора који узрокују пропадање (дословно) наших праменова, попут оштећења фризура или прекомерне употребе силикона, али јесте ли знали да је погрешна фризура један од највећих криваца за истањивање косе? Тако је - иако су ваше навике прања и обликовања несумњиво важне, први корак до истицања додатног волумена је правилан рез, који вам може помоћи да уклоните тежину која спушта косу.

Најбоље фризуре за танку косу које ће јој додати волумен:

1. Шишање на тупо (Blunt cut)

"Блунт" се односи на то да вам се коса шиша по истој дужини око целе главе.

2. Коцкасти боб

Шампони за појачавање волумена и специфично чешљање могу привремено ублажити проблем, али ништа не помаже као шишање за повећање волумена - ту на сцену ступа коцкасти боб. Можете прилагодити дужину тако да удара у браду или да мало пређете рамена, то већ зависи како ви волите да носите боб.

3. Wolf фризура

Ово је фризура која има много више волумена око предњег и горњег дела главе. Постепено постаје све тања и има много мањи волумен на крају. То је тешко постићи, али је нешто што се лако одржава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана