Ова краљица носила је најскупљу вјенчаницу у историји – коштала је чак осам милиона долара

ГС
Ова краљица носила је најскупљу вјенчаницу у историји – коштала је чак осам милиона долара

Најскупља вјенчаница која постоји јесте такозвана дијамантска вјенчаница - њена вриједност процијењена је на 12 милиона долара, а још је нико никада није носио!

Тек чека поносну власницу, а ријеч је о креацији коју су 2006. удруженим снагама створили дизајнерка Рене Страус и драгуљар Мартин Кац. Уписана је и у Гинисову књигу рекорда као најскупља вјенчаница која постоји.

Легендарна хаљина дизајнирана је тако да млада буквално блиста у сваком тренутку. Направљена је од најфиније свиле и 150-каратних дијаманата, а толико свјетлуца да изгледа надреално, пише zena.blic.rs.

Док ова невјероватна тоалета не добије свог купца, најскупља вјенчаница коју је неко носио, а да је цијена позната јавности, јесте она шпанске краљице Летиције.

Краљица Летиција је на дан свог вјенчања са краљем Фелипеом 22. маја 2004. године шокирала планету изабравши баснословну скупу вјенчаницу чијој цијени ниједна друга вјенчаница славних дама не може ни да се приближи. Коштала је читавих осам милиона долара!

Лијепа Шпањолка  блистала је у свиленој, сњежнобијелој хаљини са високом крагном коју је дизајнирао шпански креатор Мануел Пертегаз. Вјенчаница је имала дуге рукаве, V изрез и шлеп кружног облика дугачак четири и по метра. Вјенчаницу је красио и предиван вез од правог злата који је као мотив имао стилизовани љиљан и класје пшенице, што је мотив са грба принца од Астурије, односно насљедника шпанске круне.

Летиција је носила и вео од свиленог тила који је био ручно извезен истим мотивима као и вјенчаница. Такође, дио њене опреме била је и дијамантска тијара позната као пруска тијара коју је њена свекрва Софија носила на дан вјенчања са тадашњим краљем Хуаном Карлосом 1962. године.

Шпанска краљица, а тада принцеза, имала је још један јединствени додатак - она је на званичним фотографијама са вјенчања уместо бидермајера држала лепезу која је антиквитет из породичне колекције која је имала исту златну боју као и детаљи на њеној вјенчаници.

Наравно, Летиција није једина која је носила нешто милионске вредности за најважнији дан свог живота - то је учинило још славних љепотица. Па, ево ко још заокружује списак пет невјести са најскупљим вјенчаницама свих времена.

Серена Вилијамс - 3.5 милиона долара


 

Тенисерка се 2017. удала за милионера Алексиса Оханијана у вјенчаници са потписом бренда Александар Меквин, а коју је дизајнирала Сара Бартон. Креација је у стилу балске хаљине од гомиле бијелог, њежног тила и долази у пакету са деликатним, прозирним огртачем украшеним цирконима.

Краљица Елизабета – 1,6 милиона долара

Краљица Елизабета на вјенчању са принцем Филипом носила је вјенчаницу од такозваног Duchesse сатена коју је тада платила 42.000 долара, што се данас процјењује на око 1, 6 милиона долара. Вјенчаница је била дугих рукава, украшена цвјетним везом и кристалним и бисерним апликацијама. Норман Хартнел, дизајнер ове хаљине, био је инспирисан Ботичелијевом сликом "Примавера".

Насљедница империје Сваровски, Викторија, на свом првом вјенчању носила је вјенчаницу шивену по мјери коју потписује бренд Мichael Cinco, односно филипински дизајнер који живи и ради у Дубаију. Вјенчаницу је красило 500.000 кристала, а невјеста је носила и вео дугачак осам метара.

Ким Кардашијан - 500.000 долара

Ким је на вјенчању са Кањеом Вестом 2014. године носила вјенчаницу бренда Живанши, шивену по мјери, са дугачким рукавима и силуетом која истиче њену фигуру пјешчаног сата. Хаљина је била сачињена од деликатне, квалитетне чипке, а красио ју је и секси прорез на леђима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана