Оне су издоминирале на црвеном тепиху: Ово је 6 најљепших хаљина на Met Gala 2023

ГС
Foto: Танјуг/АП

Након што је завршена Met Gala 2023, најважнија модна ноћ, која се сваке одржава у Метрополитан музеју у Њујорку, вријеме је да се сумирају утисци.

Овогодишња тема била је у част Карлу Лагерфелду, њемачком дизајнеру који је преминуо 2018 године, познат по својој 60-годишњој каријере током које је значајно обиљежио свјетску моду.

У његову част и знак сјећања на његове моделе и друге мотиве који су били симптоматични за овог дизајнера, појавило се око 400 званица А-листе, гости из света филма, музике, моде и џет сета. Међу њима било је фантастичних и маштовитих костима, као и невјероватних комбинација и хаљина.

Пенелопа Круз
Пенелопа Круз, која није странац на црвеном тепиху и дефинитивно није странац на Мет Гала, стигла је на догађај 2023. не само као гост, већ и као копредсједавајућа заједно са колегама звијездама Дуом Липом, Михаелом Коелом и тениском легендом Роџером Федерером. Наравно, с обзиром да ју је сама Ана Винтур одабрала да предводи омаж Карла Лагерфелда (званично, тема је „Карл Лагерфелд; Линија љепоте“), Круз се побринула да уради управо то са својом одјећом.
Крузова је носила један од најчешћих трендова у овој сезони - капуљачу. Капуљача је виђена и на Хејли Бибер и сестре Хадид, али је њена је била мало лакша и прозрачнија, због чега је Шанелова балска хаљина коју је прелепа Шпањолка носила изгледала готово - свадбено. Капуљача налик на вео била је причвршћена за стезник њене хаљине без бретела, која је била слатка, мента зелене боје. Хаљина је имала сложен кристални вез на рубу (и стезнику), а Крузова је завршила изглед каишем (у комплету са свјетлуцавом копчом) и чистом, свјежом шминком.

Ријана
Ријана је увијек очекивани гост на Мет Гала. С обзиром на музику, моду и љепоту могулка има навику да буде последња која ће да прошета црвеним тепихом (често и неко вријеме након што су сви остали напустили степенице), па је тако и синоћ око 22 часа, са изабраником А$АP Роки дошла у архивској бунди из Фендијеве колекције за јесен 1997. — коју је дизајнирао Лагерфелд, коју је на писти прва носила Наоми Кембел.
Ријана је на црвеном тепиху отjелотворила чисти старински гламур. Додатно је додала слојеве дијамантских огрлица и пар минђуша од камелија, цвијета који је вољела Коко Шанел и који је постао синоним за француску модну кућу Лагерфелд.

Дуа Липа 
Све очи биле су упрте у Дуа Липу када је синоћ стигла на Мет Гала црвени тепих. Као један од ко-домаћина догађаја, Липа је морала да пружи гламурозан изглед - и била је на висини задатка. Носила је бијело-црну хаљину од твида из колекције Шанела, истог дизајна који је носила Клаудија Шифер за колекцију моде за јесен 1992. године.

Али њен избор додатака - посебно, дијамантска огрлица која пада на чељуст - има занимљиву позадину. Наиме, Липа је вечерас постала прва звијезда која је носила нови легендарни дијамант Тифани & Cо., који је постављен на огрлицу Луцида Стар. Бијели Легендарни дијамант има преко 100 карата и одаје почаст облику иконичног жутог Тифани дијаманта преко скоро идентичног реза у облику јастука. Према етикети, нови бијели дијамант је боје D, има 82 фасете и одговорно се добија из Боцване.

Оригинални жути Тифани дијамант од 128,54 карата пронађен је 1977. у јужноафричким рудницима дијаманата Кимберли и од тада је постао један од најпознатијих Тифанијевих комада (у 2019. његова вредност је процењена на невjероватних 30 милиона долара). Само четири жене су до сада носиле оригинални Тифани дијамант. Домаћица Мери Вајтхаус била је прва која га је носила на балу за компанију за накит 1957. Пратила ју је Одри Хепберн, која је носила дијамант за рекламне снимке 1961. за Доручак код Тифанија, потом Лејди Гага на додели Оскара 2019 и Бијонсе у кампањи Тифани & Cо. 2021.
Са својим свjежим, ажурираним изгледом светски познате огрлице, Липа је такође направила своју модну историју.

Наоми Кембел
Наоми Кембел је изгледала апсолутно предивно у ружичастој хаљини са драпингом. Супермодел која данас има 52 године, изгледала је предивно са сребрним металним детаљима који су били на њеном попрсју.

Одjевну комбинацију појачала је додајући центиметре на своју импозантну висину, са паром високих сребрних потпетица док се пела познатим степеницама у Музеју уметности Метрополитен. Уз то се окитила и са двије усклађене наруквице и паром сребрних минђуша.
Наоми је одјећу испратила и фризуром која је изгледала фантастично. Наиме, своју дугачку тамну косу стилизовала је потпуно равно, док су јој праменови каскадно падали низ леђа.

Џенифер Лопез
Глумица и пјевачица Џенифер Лопез била је једна од главних звезда синошњег Мет Гале. Осим што је показала још једном да је модна икона, потврдила је да јој године (53) не могу ништа.
Носила је розе-црну дугу, изрезану хаљину од модне куће Ралф Лаурен, која је фантастично приказала њен извајан деколте и стомак. Сваки детаљ је био беспрекоран, па је тако понијела и свилене, црне рукавице, чокер огрлицу у облику цвијета и шеширић са мрежицом. Аутфит је обогатила високим потпетицама.

Међу званицама је било још 400 невјероватних комбинација, од којих су неке биле једнако успјешне, а неке и мање привлачне. Гласине круже да многи нису жељели да се одазову позиву на Мет Гала 2023 јер је контраверзног дизајтера пратио глас да је током свог рада знао да вријеђа своје моделе и износи неприхватљиве коментаре везане за њихове килограме и појаву.

Кејт Мос
И Кејт и Лила Мос, дуо мајке и ћерке, изазвали су доста пажње на црвеном тепиху. Мосове су носиле Фенди хаљине од Ким Џонес.
Као и код других тоалета и њихове хаљине су служиле као суптилни омаж Карлу Лагерфелду који је био креативни директор Фенди од 1965. године све до његове смрти 2019. У овом случају, дизајни су тихо упућивали на Лагерфелдову трајну љубав према пастелима и његово око за женственост.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана