Наоми Кембел: Плашим се да модна индустрија постаје мање инклузивна

Танјуг
Foto: Elle

ЛОНДОН- Британски супермодел, Наоми Кембел, изјавила је да се плаши да модна индустрија постаје мање инклузивна.

Кембел, која је ушла у историју моде као прва црна манекенка на насловницама "Вога" у више земаља, нагласила је да је провела већи дио своје скоро 40-годишње каријере борећи се за себе и друге "небјелкиње" у индустрији да буду третиране једнако.

Супермодел, је приликом припреме самосталне изложбе о њеној каријери у лондонском музеју Викторија и Алберт, одала почаст Едварду Енинфулу, који је био први црни уредник британског "Вога", али је рекла да је "нервозна" због будућности након што је погледала најновије модне колекције, преноси Тајмс.

Поздравила је достигнућа Енинфула, чија је изјава о мисији преузимања контроле над британским "Вогом" 2017. била "да створи часопис о инклузивности“, што је достигнуће за које је мислила да "никада неће видјети“, али је додала да старе борбе за разноврсност и даље трају.

"Да ли ће се инклузивност задржати? То је питање о коме заиста не желим да размишљам, али морам, јер док поново гледам колекције, почињем да се нервирам што се враћамо назад. Зашто настављам да радим оно што радим? Јер мој посао није завршен. Осјећам да морам да користим свој глас и платформу да задржим разноликост", рекла је Кембел у сриједу на брифингу о предстојећој изложби.

Кембел је сарађивала са музејом Викторија и Алберт на изложби "Наоми: У моди", која се отвара у јуну и представљаће "око 100 изгледа и аксесоара“ који су обиљежили њену каријеру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана