Ево чему служе кесице које добијете у кутији са обућом

ГС
Foto: Илустрација

Многи не разумију сврху кесица са куглицама које се добијају у кутији са купљеном обућом.

Небројено пута сте видјели ове кесице. Обично се добијају у кутији са обућом коју сте купили и ријетко ко уопште обрати пажњу на њих. Ако волите обућу да чувате у кутијама, онда кесице највјероватније тамо и остану, уколико их нисте бацили одмах по отварању. Ипак, да ли сте их икада испробали, знате ли чему су намијењене и какву корист имају?

У овим кесицама се налазе куглице од силикона. То су заправо упијачи, односно силиконски гел који се користи у случају упијања влаге и одржавања сувих предмета. Такође, стављају се у кола како би спријечиле замагљивање прозора. У случају да вам је телефон пао у воду, силиконски гел је ту. Одржава храну свјежом, а старе фотографије чува од влаге.

Ево како најбоље да их искористите:

Кухиња

Уколико желите да спријечите продор влаге у витамине, ставите силика-гел у посуду и добро је затворите. Можете да га ставите и у кесу са храном за вашег љубимца, јер ће на тај начин остати сува.

Орман

Ове куглице можете да ставите у корпу у којој скупљате прљав веш или да их поставите у гардеробер, гдје је сложен чист веш. Гардероба ће упити влагу, а овај гел може да помогне и код упијања влаге из ципела и чизама.

Кућа

Силика-гел можете да поставите између прозора, како се не би сакупљала влага. Ово је идеална опција уколико вам је мобилни телефон пао у воду. Сачувајте ове кесице и пробајте да ствар средите њима, а не пиринчем. Ставите неколико кесица у једну кесу, мобилни телефон такође, а потом затворите и сачекајте да се влага извуче. Осим тога, ако имате важне документе или фотографије, ове куглице можете да ставите у неку кутију заједно са њима.

Путовања

Када путујете, супер је опција да куглице поспете по коферу. На тај начин ћете одржати одјећу сувом, а ако пакујете мокар купаћи костим, обавезно ставите силика-гел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана