Да ли је дошло вријеме да високим штиклама кажемо збогом?

ГС
Да ли је дошло вријеме да високим штиклама кажемо збогом?

За све вас које обожавате штикле имамо помало тужну вијест – полако се повлаче са трона, а стручњаци су објаснили и како се то десило.

Док су некада биле симбол елеганције, женствености и софистицираности, али и пут до самопоуздања, након пандемије вируса корона њихова продаја је драстично опала и замијенила их је удобнија обућа.

"Високе штикле мијењају држање тијела и стварају стил ходања који може утицати на начин на који се појединци понашају. Подстичу боље држање, повећавају привлачност код супротног пола и издазивају дивљење. То може да допринесе осјећању самопоуздања и осјећању да сте цијењени, гламурозни, професионални и примјећени", изјавила је за Си-Ен-Ен докторка Каролин Мер, психолог и модна пословна саветница.

За вријеме ударног таласа пандемије вируса корона, продаја штикли пала је за чак 65 одсто. Рад на даљину био је заступљенији, великих догађаја и елегантних прилика није било, дружење је постало ређе, па је повећана тражња за удобнијом обућом, а границе између пословне одеће и одјеће за слободно вријеме скоро да више и нема. Завладао је тренд спортске забаве, а многи од нас су дали шансу удобности и практичности науштрб елеганције, пише 24сата.хр.

Занимљиво је да се и након пандемије популарност високих штикли није вратила. Бар не у оној мјери у коликој су их жене раније куповале. Приоритет је остао на удобној обући, па је настала велика тражња за нижим и стабилнијим петама, међу којима су и платформе.

Иако се полако опраштамо од високих штикли, није искључено да ће се вратити у моду, као и бројни трендови који нас с времена на време запљусну. Док нагађамо шта ће се десити, оне ипак остају најпопуларнији избор за венчања и гламурозна дешавања.

На крају, закључак је да се на стил више не гледа као раније, односно да то како сте обучени више није битан фактор женствености. Носите оно у чему се осјећате пријатно, нема разлога да не зрачите женственошћу и у спортској одјећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана