Ако промијените једну ствар, коса вам се више неће мастити – тврди експерт

ГС
Foto: Илустрација

Масна коса је један од проблема са којим се боре милиони људи широм света, а љети ситуација постаје још већа јер се теме ових дана појачано зноји. Како то средити открила је експерткиња за његу косе.

Аби Јунг, експерткиња за његу косе открила је трик како четка за косу може да вам помогне у уклањању масноће с косе.

"Ово је један од најпотцјењенијих савјета за масну косу. Наиме, нешто што већина људи не схвата је да у року од отприлике 4 дана након прања косе, четкањем уклањате до 70 посто масноће из коријена", истакла је на почетку.

Није свеједно каква је длака на четки, она истиче да је идеална длака вепра - не само да уклањају масноћу, већ је и редистрибуирају до врхова чинећи косу меком и сјајном, тврди експерткиња.

"За разлику од других чекиња, чекиње вепра су заправо порозне. Дакле, моћи ће да сакупе више масноће на вашем темену...", изјавила је Аби.

Људи су захвални на савјету, а у једном од коментара пише да вепрова четка помаже и кад желите да укротите коврџаву косу.

Аби истиче и да је потребно чистити саму четку, како би она била уредна и хигијенски прихватљива за свакодневно одржавање љепоте и здравља косе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана