Запечене макароне с јогуртом: Укусно и јефтино јело

Г.С.
Запечене макароне с јогуртом: Укусно и јефтино јело

Сви волимо једноставна, а укусна јела.

И ако је могуће, да не коштају много. Међу њима су и неодољиве запечене макароне с јогуртом.

Ако сте по цио дан на послу и у јурњави за клинцима, вјероватно нисте расположени да проводите сате у кухињи припремајући ручак или вечеру. Зато су једноставни и брзи рецепти толико популарни. А запечене макароне са јогуртом сви воле јер су изузетно укусне преноси Лепота и зравље.

Запечене макароне с јогуртом: Могу да се направе од само три састојка

Ништа лакше направити од запечених макарона са јогуртом. Можете буквално помијешати само јогурт и јаја, прелити макроне и запећи их. Тако да ово јело може да се уврси у рецепте „од само три састојка“, ако изоставимо со и мало уља које вам је потребно за подмазивање ватросталне чиније у којој ћете запећи макароне.

Ако имате, као што смо навели у рецепту, можете додати мало ситног сира и павлаке, али не морате. Укус је свакако фантастичан и без тога. Уз ово јело обавезно послужите јогурт или кефир. Већ смо писали због чега су здрави и зашто их баш у ових дана треба конзумирати што чешће.

На ТикТок-у смо пронашли занимљив рецепт за запечене макароне (разликује се од нашег рецепта који је много једноставнији), а који ћемо сигурно једном испробати:

Рецепт за запечене макроне с јогуртом

Састојци:

400 г макарона
1/2 јогурта
3-4 јајета
2 кашике ситног сира
1 кашика павлаке
морска со по укусу
мало уља
Припрема:

1. Скувајте макароне у кључалој сланој води. Затим их исперите под млаз хладне воде и оциједите.

2. Умутите јаја, па додајте јогурт, павлаку, сир и со по кусу. Мјешајте све док се сви састојци не сједине.

3. У подмазану ватросталну чинију сипајте макароне, па умућену смесу. Промјешајте и пеците у рерни загрејаној на 200 степени целзијуса док не порумени. Ако желите, пред крај печења поспите по макаронама мало наренданог пармезана. служити топло уз јогурт или кефир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана