Zapečene makarone s jogurtom: Ukusno i jeftino jelo

G.S.
Zapečene makarone s jogurtom: Ukusno i jeftino jelo

Svi volimo jednostavna, a ukusna jela.

I ako je moguće, da ne koštaju mnogo. Među njima su i neodoljive zapečene makarone s jogurtom.

Ako ste po cio dan na poslu i u jurnjavi za klincima, vjerovatno niste raspoloženi da provodite sate u kuhinji pripremajući ručak ili večeru. Zato su jednostavni i brzi recepti toliko popularni. A zapečene makarone sa jogurtom svi vole jer su izuzetno ukusne prenosi Lepota i zravlje.

Zapečene makarone s jogurtom: Mogu da se naprave od samo tri sastojka

Ništa lakše napraviti od zapečenih makarona sa jogurtom. Možete bukvalno pomiješati samo jogurt i jaja, preliti makrone i zapeći ih. Tako da ovo jelo može da se uvrsi u recepte „od samo tri sastojka“, ako izostavimo so i malo ulja koje vam je potrebno za podmazivanje vatrostalne činije u kojoj ćete zapeći makarone.

Ako imate, kao što smo naveli u receptu, možete dodati malo sitnog sira i pavlake, ali ne morate. Ukus je svakako fantastičan i bez toga. Uz ovo jelo obavezno poslužite jogurt ili kefir. Već smo pisali zbog čega su zdravi i zašto ih baš u ovih dana treba konzumirati što češće.

Na TikTok-u smo pronašli zanimljiv recept za zapečene makarone (razlikuje se od našeg recepta koji je mnogo jednostavniji), a koji ćemo sigurno jednom isprobati:

Recept za zapečene makrone s jogurtom

Sastojci:

400 g makarona
1/2 jogurta
3-4 jajeta
2 kašike sitnog sira
1 kašika pavlake
morska so po ukusu
malo ulja
Priprema:

1. Skuvajte makarone u ključaloj slanoj vodi. Zatim ih isperite pod mlaz hladne vode i ocijedite.

2. Umutite jaja, pa dodajte jogurt, pavlaku, sir i so po kusu. Mješajte sve dok se svi sastojci ne sjedine.

3. U podmazanu vatrostalnu činiju sipajte makarone, pa umućenu smesu. Promješajte i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni celzijusa dok ne porumeni. Ako želite, pred kraj pečenja pospite po makaronama malo narendanog parmezana. služiti toplo uz jogurt ili kefir.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana