У Британији направљен најјачи џин на свијету, има чак 95 посто алкохола

Кликс
Foto: Mirror

Најјачи џин Anno Extreme 95 направљен је у Великој Британији, а има чак 95 посто алкохола. Anno Extreme 95 Gin направио је пар научника који су прије десет година дали отказе и посветили се производњи алкохолних пића.

Њихов џин 95 садржи бројне биљне састојке који чине његов јединствени окус, укључујући коморач, коријандер, мушкатни орашчић и сладић. На опису производа стоји да има робусну арому и комбинацију зачина који се омекшавају уз свјежи гутљај цитруса са слатким биљним нотама, а има дуг, сух и сложен завршетак с примјесама топлог сладића.

"Развили су га научници с укусом за авантуру, помичући границе могућности. Гин Anno Extreme 95 произведен је с једним циљем, да створи дух алхемије. То је гин који садржи више пунча и окуса, кап по кап, него било који други алкохол на свијету. Користимо продужену дестилацију с мјешавином натопљених биљака и биљака које смо држали на пари за издвајање најбољег окуса пакованог у флашу од 25 милилитара", стоји у објави дестилерије.

Прије него што се појавио Аnnо, титулу најјачег гина на свијету носио је Stranе Ultra Uncut с 82 посто алкохола, који је 2018. произвела шведска фирма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана