У Брчком одржан први "Суџук фест"

Срна
Foto: Срна

БРЧКО- У Брчком је данас одржан први "Суџук фест" на коме су представљени резултати недавно оцијењених 50 узорака суџука из БиХ и региона.

Најбољим суџуком проглашен је производ месаре "Меша" из Зенице, у БиХ најбољи прави месара "Код Опана" из Брчког, а у Србији месара "Атко" из Новог Пазара.

Најбољи суџук у индустријској производњи прави црногорска "Франка" из Бијелог Поља, док је у категорији "најбољи суџук Брчко дистрикта" проглашен онај из месаре "Калић".

Мухамед Калић, власник месаре "Калић", рекао је новинарима да је производња суџука традиција месаре и да је ова награда мотив за напредак у производњи.

Мехмед Мангић, власник месаре "Меша" из Зенице, рекао је да му награда за најбољи суџук много значи, те да је фестивал најбољи показатељ квалитета суџука који се производи у БиХ.

Организатор ове привредно-туристичке манифестација је "Воћни клуб" из Брчког.

Координатор "Воћног клуба" Саво Лукић рекао да је оцјењивање, које је одржано 5. фебруара у Брчком, показало да квалитет суџука произведеног у БиХ и региону није задовољавајући, сматра да је на пад квалитета утицала лоша економска ситуација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана