Три намирнице које би требало јести сваки дан

ГС
Три намирнице које би требало јести сваки дан

Ако питате нутриционисте, ове три намирнице требало би да уведете у своју свакодневну исхрану, како бисте били што здравији, а оне ће вам помоћи и у одржавању линије.

1. Зобена каша

Било да је правите с млијеком или водом, она је јефтина, а уз то је прилагодљива баш сваком годишњем добу. Тако у њу можете ставити било које воће, орашасте плодове, текући јогурт, мед, грчки јогурт, чија, ланене или сјеменке бундеве, маслац од кикирикија, комаде тамне чоколаде, бобичасто воће итд.

Овај доручак препун је здравих масти и протеина, због чега ће бити пуни енергије, али и сити до ручка. Мала тајна нутрициониста подразумијева и јаја, које неки нутриционисти убацују за додатни подстицај протеина.

2. Тврдо кухана (домаћа!) јаја

Они су извор нискокалоријских висококвалитетних протеина, који ће вам такође пружити осјећај ситости. Њих можете комбиновати у склопу уравнотеженог доручка, али и као здраве грицкалице током радног дана, како не бисте посегнули за нечим нездравим.

3. Кефир

Кефир је препун је пробиотика, здравих квасаца, витамина, минерала и храњивих састојака, а неки га зову и "магично млијеко". Он тако чисти наше тијело и пробавни тракт, елиминише лоше бактерије, штити од гљивичних и вирусних инфекција те побољшава имунолошки систем, а доказано побољшава здравље коже и косе, што је свакако додатна предност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана