Шта све можете урадити са кором од банане

независне
Foto: принтскрин

Кора од банане има одлична својства јер садржи пуно влакана који утичу на мршављење. Поред тога, богата је витаминима Б и витамином Ц. Ови витамини благотворно дјелују на кожу, а бананина кора поспјешује и унос магнезијума и калцијума, због чега се препоручује да је уврстите у исхрану.

Осим што је изузетвно здрава и хранљива, кора од банане помаже собним биљкама да расту, а може се искористити и у служби љепоте.

Мекша стопала

Једноставан практичан трик с кором од банане може учинити чуда за груба стопала, јер су банане сјајне за педикир - аминокиселине и витамини који се налазе у овом воћу омекшаваће кожу.

Такође, банане се веома ефикасно боре и са стопалима која сврбе и стварају нелагодност, нарочито у љетњем периоду.
Како се ради педикир са бананом?

Врло једноставно! Потребно је да неколико дана узастопно утрљавате унутрашњу страну коре од банане на проблематична мјеста на стопалима. Потом стопала исперите млаком водом или их држите потопљена у лавору с топлом водом, а за још боље резултате можете у води размутити и мало прашка за пециво.

Мање видљиви подочњаци

Многи производи који се користе за његу коже у предјелу око очију, праве се управо од бананине коре.  Познато је да су банане одличне за његу осјетљиве и надуте коже, и да захваљујући хидратантним својствима дају кожи неопходну влагу и глаткоћу.

Такође, врло учинковито се боре са тамним мрљама на лицу и ситним ожиљцима.

Како користити кору од банане у служби љепоте?

Кору од банане ставите на своје лице испод очију и оставите да дјелује око 15 минута, што ће бити довољно да ублажи надутости и подочњаке на тој регији.

Полирање обуће

Поред бјути савета, ево га и један практични, када је кора од банане у питању. Наиме, са њом можете умјесто класичних крема исполирати обућу. Захваљујући бананиној кори, нећете користити креме за ципеле које имају јак мирис и које могу да оставе трагове на одјећи.

Полирање обуће кором од банане је потпуно природан начин његе кожне обуће, као и свих лакованих детаља.

Како исполирати обућу кором од банане?

Унутрашњу страну коре утрљајте на површину ципеле или чизме, и за тили час појавиће се невјероватан  сјај. Употријебите потом меку крпу како бисте уклонили трагове коре. Ипак, препоручује се да за боље резултате користите мало зрелију банану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана