Порција кошта 200 долара: Шта садржи најскупљи помфрит на свијету?

ГС
Foto: Илустрација

За 200 долара у чувеном њујоршком ресторану "Серендипити 3" може се наручити порција најскупљег помфрита на свијету, који за то има и потврду Гинисове књиге рекорда.

У чувеном њујоршком ресторану "Серендипити 3" направљена је порција најскупљег помфрита на свијету. Шта овај пржени кромпир чини тако посебним?

- Тартуфи, тартуфи и тартуфи. Дакле, другим ријечима, овде имамо уље од тартуфа, имамо свјеже црне љетње тартуфе и сос Морнеј. У ствари, сос Морнеј је замишљен као сос за умакање. И он је обогаћен тартуфима на хиљаду различитих начина. Тартуф је овде главна звијезда - открива Фредерик Шун-Кејверт, главни кувар ресторана "Серендипити".

Кувар користи висококвалитетни кромпир "чипербек" (Цхиппербец) који бланшира у мешавини шампањца Дом Перињон и скупоцијеног винског сирћета. Затим га пржи у чистој гушчијој масти и на крају посипа јестивом прашином од 23-каратног злата.

Ово јело је десети Гинисов рекорд ресторана "Серендипити 3".

- 'Серендипити' је заиста срећно мјесто. Људи овде долазе да славе, да побијегну од суморне свакодневице и да се забаве. А ми настојим од будемо забавни, и то чинимо већ скоро 67 година - наводи креативни директор и кувар Џо Калдерон.

- За нама је веома тежак период претходних годину и по дана, и сада морамо да се забавимо - додаје Калдерон

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана