Овим намирницама очистите организам од никотина

ГС
Foto: Илустрација

Сви смо свјесни негативног утицаја цигарета и никотина на наше тијело. Ако сте престали да пушите или сте страствени пушач, најбржи начин да ослободите своје тијело од никотина јесте да укључите ове намирнице у свој мени.

Броколи, карфиол, прокељ и купус
 

Поред тога што ово поврће садржи полифеноле који су се показали корисним у смањењу разних упала у систему за варење, садржи и антиоксиданте који чисте организам од бројних токсина. Кувајте их што краће како бисте сачували све њихове квалитете.
 

Зелени чај и витаминска вода
 
Пушењем цигарета тијело губи потребну течност и тијело много брже дехидрира. Испијање много домац́е витаминске воде коју лако можете сами направити и зеленог чаја пуног антиоксиданата помоц́и ц́е избацивању никотина из вашег тијела.

Мрква
 
Никотин уништава кожу и чини је беживотном и сувом. Ако желите да се решите ове ружне нуспојаве пушења, једите што више мркве. Садржи велике количине витамина А, К, Ц и Б, који су главни чистачи тијела. Шаргарепу исцједите у соковнику помијешану са јабуком и лимуном или је ставите у салату.

Киви, лимун и наранџа
 
Осим воде, никотин из организма уклања и витамине А, Ц и Е, који јачају имунитет и помажу организму у борби против разних инфекција и бактерија. Да бисте надокнадили изгубљене витамине, посегните за кивијем или попијте чашу лимунаде. Сок од поморанџе хидрира организам, обезбјеђује му неопходне витамине, али и чисти организам од никотина. Исцједите двије поморанџе, додајте мало воде и пијте између оброка, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана