Ovim namirnicama očistite organizam od nikotina

GS
Foto: Ilustracija

Svi smo svjesni negativnog uticaja cigareta i nikotina na naše tijelo. Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da oslobodite svoje tijelo od nikotina jeste da uključite ove namirnice u svoj meni.

Brokoli, karfiol, prokelj i kupus
 

Pored toga što ovo povrće sadrži polifenole koji su se pokazali korisnim u smanjenju raznih upala u sistemu za varenje, sadrži i antioksidante koji čiste organizam od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove kvalitete.
 

Zeleni čaj i vitaminska voda
 
Pušenjem cigareta tijelo gubi potrebnu tečnost i tijelo mnogo brže dehidrira. Ispijanje mnogo domaće vitaminske vode koju lako možete sami napraviti i zelenog čaja punog antioksidanata pomoći će izbacivanju nikotina iz vašeg tijela.

Mrkva
 
Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ako želite da se rešite ove ružne nuspojave pušenja, jedite što više mrkve. Sadrži velike količine vitamina A, K, C i B, koji su glavni čistači tijela. Šargarepu iscjedite u sokovniku pomiješanu sa jabukom i limunom ili je stavite u salatu.

Kivi, limun i narandža
 
Osim vode, nikotin iz organizma uklanja i vitamine A, C i E, koji jačaju imunitet i pomažu organizmu u borbi protiv raznih infekcija i bakterija. Da biste nadoknadili izgubljene vitamine, posegnite za kivijem ili popijte čašu limunade. Sok od pomorandže hidrira organizam, obezbjeđuje mu neophodne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscjedite dvije pomorandže, dodajte malo vode i pijte između obroka, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana