Ове четири намирнице су одличне за почетак дана, дају снагу и енергију

ГС
Ове четири намирнице су одличне за почетак дана, дају снагу и енергију

Нормално је да нас на послу у једном тренутку ухвати умор, нарочито ако смо данима напорно радили без одмора.

Ипак, потребно је изборити се са премором и наставити са дневним обавезама.

Нутриционисти препоручују да одвојите 15 минута за здрав доручак и поједите нешто са списка намирница које ће вам помоћи да се вратите у форму.

Сардина

Паковање од 80 г сардине садржи чак 23 грама протеина. Имајте у виду да је препоручена дневна доза од 24 до 28 грама ове веома значајне материје.

Сардине су одличан извор ЕПА и ДХА, двије масне киселине за које је наука потврдила да лијече упале. Како су упале коријен већине болести, сардине ће вам бити помоћник у спречавању различитих обољења.

Ова намирница је одличан извор витамина Б12, витамина Д, калцијума и селена. Витамин Б12 је посебно важан, будући да су студије показале да чак 40 одсто људи пати од његовог недостатка.

Поред тога што, она смањује напетост и анксиозност.

Орашасти плодови

Најбољи избор су бадеми који побољшавају опште здравље, али и оно што је најважније – концентрацију. Наравно, и други плодови попут ораха и љешника су одличан избор.

Бобичасто воће

Познато је да одлично дјелује на крвоток и здравље организма, али јесте ли знали да бобичасто воће има велику улогу у побољшању памћења? Многа истраживања су то потврдила, а као најбољи избор наводе се боровнице.

Соја

Производи од соје садрже висок ниво триптофана и серотонина који су директно повезани с побољшаном функцијом и фокусом мозга. Уврстите соју у јеловник барем два пута седмично.

Уколико овим намирницама будете почињали дан имаћете више енергије и снаге за све обавезе које вас чекају, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана