Ова намирница ће помоћи ће да пилетина буде сочна и укусна

ГС
Ова намирница ће помоћи ће да пилетина буде сочна и укусна

Припрема цијелог пилета може бити изазовно, али уз једноставан кухињски трик с популарном намирницом, можете направити веома сочно и укусно месо.

Тако је кухар Џастин Чепл открио свој тајни састојак с којим постиже да му пилетина и пуретина никада не буду сухе и то уз како каже један "контроверзни" састојак. Наиме, ријеч је о мајонезу за који каже да је тајна савршеног печења.

Но, чак и ако не волите мајонез, кухар Цхаппле тврди да она неће утицати на окус меса. Трик је брз и једноставан, а потребне су вам пилетина или пуретина и стакленка мајонеза. Месо можете само премазати кашиком, али Чепл каже да воли направити смјесу од још неколико састојака, који ће појачати укус.

Он помијеша једну кашику насјецканог, свјежег тимијана с 130 грама мајонеза, корицом цијелог лимуна, три нарибана режња бијелог лука и мљевеним чилијем. Након што се све ове намирнице помијешају, он изреже кожу с прса и батака, тако да их може намазати мајонезом по врху, али и испод њих.

„Када месо премажете мајонезом, он га током процеса печења одржава влажним и меканим. Желите ставити мајонез извана и изнутра како би месо било додатно сочно", навео је он.

Ако то није довољно и желите више стручних трикова, кухар Џејми Робинсон такође је подијелио своје најбоље савјете за печење меса.

Сматра да цијело пиле или ћурку треба пећи око три сата на 120 степени.

"Нема ништа горе од сухе ћуретине, поготово када је ријеч о средишњем дијелу. Одржавајте је влажном тако да ставите маслац испод коже прије печења, а затим дуже пеците на лаганој ватри", навео је Робинсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана