Ова храна помоћи ће вам у сагоријевању калорија

ГС
Ова храна помоћи ће вам у сагоријевању калорија

Одређене намирнице које вам могу помоћи у постизању добрих резултата у сагоријевању калорија

 

Ових седам намирница могле би вам помоћи да скинете килограме према горњим критеријима.Посна пилетина

"Немасна пилетина има мало масноћа и калорија, а одличан је извор протеина који ће вас дуже сити.

Немасни комадићи пилетине попут пилећих прса без костију и без коже садрже мање масноће од пилећих крилца или батака.

Јаја

Јаја су још један одличан извор протеина који садрже око шест грама протеина по оброку. Храна богата протеинима, попут јаја, такођеР има висок термички учинак, каже Даниела Новотнy, РД, виша инструкторица биомедицинских наука на Државном универзитету у Мисоурију.

"Кад се једу ујутро, јаја вас засите и дају вам енергију, што помаже у контроли жудње за храном".

У ствари, истраживање из 2008. године показало је да су учесници који су осам дана јели два јаја за доручак пет дана у седмици доживјели 65 посто већи губитак килограма и 16 посто веће смањење тјелесне масти у односу на групу која је појела исту количину калорија у кифлицама за доручак.

Зелено поврће

Зелено поврће има мало калорија, али пуно влакана, што вам помаже да се дуже осјећате ситим и смањује укупни унос калорија, што резултира губитком килограма.

Ово поврће такођер садржи кључне минерале и хранљиве састојке који су потребни тијелу, попут фитонутријената, који могу смањити упалу.

Јабучни оцат

"Јабучни оцат је ферментирани сок од јабуке и студије показују да може имати скромни учинак на мршављење", каже Новотнy.

Учесници у студији 2018. године пили су двије кашике јабучног оцта уз ручак и вечеру те изгубили знатно већу тежину у 12 седмица од оних који нису узимали јабучни оцат.

Зачињена храна

Зачињена храна повећава пулс и подиже тјелесну температуру, због чега сагоријевате више калорија, помажући тако код губитка килограма.

"Зачини попут ђумбира, кима, куркуме, коријандера, чилија у праху и цимета такођер могу помоћи у јачању метаболизма", каже Намбудрипад.

Цимет посебно садржи одређени флавоноид зван кверцетин, који може смањити упалу у тијелу.

Зелени чај

"Што се тиче губитка килограма, зелени чај садржи епигалокатехин галат (ЕГЦГ), антиоксиданс који може активирати ваш метаболизам и појачати сагоријевање масти", каже Намбудрипад.

Студија из 2008. открила је да су учесници који су узимали екстракт зеленог чаја имали 17 посто више сагоријевања масти док су возили бицикл од оних који су узимали плацебо.

Лосос

Лосос садржи протуупалне омега-3 масне киселине, а такођер је и одличан извор протеина који помажу у повећању ситости, каже Елизабет Бел, регистрирана дијететичарка нутриционисткиња и оснивачица Елизабетх Беил Нутритион.

Четири комада лососа садрже око 30 грама протеина, што би чинило око половине препорученог дневног уноса за некога ко има 165 килограма.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана