Омиљено пиће говори каквог сте карактера: Љубитељи пива и вина задовољни су животом

Klix.ba
Foto: Илустрација

Још од давнина постоје разна увјерење да оно што пијемо одређује каква смо особа, а сада је једна студија то и потврдила.

Научници из Аустралије открили су да постоји повезаност између омиљеног пића и тога какав је карактер неке особе.

Док се за љубитеље вискија сматра да су наоружани самопоуздањем, они који преферирају пиво воде се као опуштене особе препуштене ужицима.

Студију је спровео Петер К. Јонасон, а у истој је учествовало 1232 људи гдје су половина од њих мушкарци, а половина жене.

Истраживачи су питали испитанике о њиховом омиљеном пићу, али и мјесту гдје исто воле пити.

Испоставило се да су љубитељи пива и вина задовољни својим животом, а на непријатности гледају као на пролазне ствари.

Вино или цидер су повезани са приступачним особама, склоним друштвености те другим пожељним особинама. Такође, то алкохолно пиће преферирају особе које су помало неруотичније од љубитеља осталих пића, особито ако га конзумирају ван куће.

Када је ријеч о пиву, воле га једноставне, отворене и опуштене особе, а и само то пиће је облик опуштања и разоноде.

Особе које су преферирале да пију код куће показало се да су тужније и песимистичније од оних који су излазили вани, у клуб или кафић.

Истраживачи тврде како су они и нешто депресивнији те да им је испијање алкохола код куће служило да се носе са негативним осјећањима.

За учеснике који су се опредијелили за жестока пића, и то тако да њима наздраве вани, испоставило се да су отворенији за дружење и забаву. Јонасон претпоставља да жестока пића конзумирају екстровертнији људи, и то најчешће на забавама са више пријатеља.

Многи од њих навели су како сами код куће не би уживали у жестицама.

Ипак, за сами крај Јонасон и његов тим закључили су како је просуђивање нечијег карактера на основу омиљеног пића недовољно како би некога истински упознали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана