Нови хит укуси сладоледа - мајонез, кечап, пасуљ

Танјуг
Нови хит укуси сладоледа - мајонез, кечап, пасуљ

БЕОГРАД- Многи становници Лондона су, како би лакше поднијели високе температуре које су ове године прешле рекордне вриједности, спремни да пробају и сладолед помало необичног укуса - кечапа и мајонеза.

Широм свијета познати су најразличитији укуси сладоледа, од оног са укусом сипиног мастила, до кромпира, са активним угљем који га боји као и корнет у црно, кукуруза, јунећих изнутрица, сланине, пива, ракије, канабиса, коњског меса, масти ирваса, крављег језика, али и кавијара, па је дошао ред и на онај са укусом пасуља.

Најновији пројекат британских сладолеџија за најтоплије лето састоји се од низа нетрадиционалних укуса које, како пишу британски и амерички медији, пре можете наћи у остави него у фрижидеру за сладолед, а осим хајнц мајонеза и кечапа ту је и укус печеног пасуља.

Сладоледе је креирала Ања Хиндмаш, која је за главне састојке искористила неке од најтраженијих зачина и готових јела.

Један од најтраженијих је, како медији наводе, укус Хајнцовог печеног пасуља, чувених Qуакер овсених пахуљица, ПГ чаја...

Купци су били узбуђени што су имали могућност да пробају необицне укусе сладоледа, запакованих у традиционална паковања сладоледа, са оригиналним дизајном "хеинз томато кетћуп", ....

"Дошли смо рано јутрос, били смо узбуђени када смо чули и морали смо да дођемо и пробамо све ове невероватне укусе“, рекла је једна од муштерија.

"Тако сам импресиониран, тако је забавно и одлично је за дјецу и да, били смо узбуђени", навели су други купци који су имали прилику да пробају нешто шлично што су Ирци пробали пре неколико година.

Није тачно познато ко је измислио сладолед, али постоје историјски списи који говоре о томе да су људи још 200. године прије нове ере уживали у смрзнутим посластицама. Александар Велики обожавао је да једе снијег заслађен медом и нектаром, док га је Нерон посипао соковима и воћем.

Некада је био доступан искључиво краљевима и племићима. Био је симбол моћи и богатства.

Први сладолед настао је у Кини, а његови основни састојци били су млијеко и лед. Према неким теоријама, у Европу су га донијели Арапи, а по некима је то учинио Марко Поло.

Од тада се све много промијенило, па ни они са козјим млеком, љутим папричицама чак 100 пута јачим од, на пример, популарних халапењо паприцица, или смокија, нису довољни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана