Култна Домаћица мијења име: Краш омиљеним кексом жели подсјетити на праведан однос полова

ГС
Култна Домаћица мијења име: Краш омиљеним кексом жели подсјетити на праведан однос полова

Краш је у новој кампањи култном кексу поред самог назива Домаћица одлучио додати занимања жена попут “правница, менаџерка, програмерка” како би образовале млађе генерације о важности праведне подјеле кућанских послова.

Кекс Домаћица стекао је статус култног на простору Балкана, а посљедњом кампањом компанија Краш покушала је “осавременити” производ који носи назив улоге која се у прошлости искључиво везала за жене.

“Циљ је наше нове кампање је подићи свијест јавности о важности и комплексности обавеза које у домаћинству најчешће преузимају жене те освијестити да је брига о домаћинству заједнички посао свих укућана. С тим смо циљем, понајприје како бисмо привукли пажњу грађана и отворили важну тему, на полице као први корак кампање ставили Домаћицу у посебном издању”, поручили су из компаније у изјави за портал Индекс.

Нова амбалажа кекса привукла је пажњу корисника друштвених мрежа, а мишљења око “модерне Домаћице” су прилично подијељена.

Док неки сматрају да је кампања покушај “политичке коректности” који није добро прошао, други су ипак поручили да је сваки помак напријед добар.

“Краш нам је израдио цијелу колекцију да схватимо што све можемо бити уз то да смо домаћице”, писало је у једном твиту.

Такође, покренули су иницијативу за промјену дијела дефиниције домаћице у појединим рјечницима и осавремењивање тог појма у Хрватској, а креирана је и посебна платформа која ће ускоро бити активна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана