Како провјерити да ли је месо свјеже или покварно

ГС
Како провјерити да ли је месо свјеже или покварно

Прије него што одлучите да у продавнице ставите месо у корпу, потребно вам је свега пет секунди да провјерите његову свјежину.

Познато је да месо у продавнице стиже у разним облицима и да често ни не знамо колико дуго стоји тамо, како бисте препознали да ли је свјеже и квалитетно примените овај трик.

Према ријечима Elizabete Rosicki из Њемачког пољопривредног центра, квалитетно месо мора да садржи ултрамишићну маст,  а то можете препознати на месу по бијелим пругама, које личе на вене, односно месо изгледа прошарано, преносе новости.рс.

Када купујете месо у паковању, обавезно морате да пазите да у њему нема воде, јер уколико лежи у крвавој води, значи да је старо.

Боја меса

Идеална боја зависи од врсте меса. Телетина би морала да буде свијетла, а не бијела, баш као и пилеће месо, док говедина треба да буде средње црвена, али не претамна. Свињетина би требала да буде свијетло ружичаста.

Чврстоћа меса

Ако га притиснете прстом, оно мора да се брзо врати у своје оригинално стање и не смије да остане никакво удубљење, док површина меса мора да блиста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана